Çocuk Gelişimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Çocuk Gelişimi Bölümü Dersleri Nelerdir? Çocuk Gelişimi Bölümü Kaç Yıl?, Çocuk gelişimi bölümü mezunu ne iş yapar? İle ilgili bilmeniz gereken bilgiler.

Çocuk Gelişimi Bölümü Dersleri Nelerdir? Çocuk Gelişimi Bölümü Kaç Yıl?

Çocuk Gelişimi Bölümü Dersleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Çocuk Gelişimi Bölümü Dersleri Nelerdir

Çocuk gelişimi bölümü, çocukların doğumundan itibaren yasal olarak yetişkin sayıldıkları, 18 yaşına gelene kadar gelişim alanlarını destekleyen, aileye vede topluma hizmet sunan çocuk gelişimi uzmanı yetiştirmekle yükümlüdür. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için çocuk gelişimi bölümü kaç yıl? ve çocuk gelişimi bölümü mezunu iş alanları nelerdir? İle ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Çocuk gelişimi bölümü dersleri nelerdir?

Çocukların gelişim alanları sosyal ve duygusal, zihinsel olarak özetlenebilmektedir. Çocuk gelişimi bölümü, çocukların gelişim gereksinimlerinin saptanmasını amaçlayan eğtitim programına girmektedir. Çocuk gelişimi bölümü, 2 yıllık ön lisans vede 4 yıllık lisans bölümü olarak eğitim vermektedir. Hem ön lisans, hem de lisans programının bölüm adları aynıdır. Çocuk gelişimi bölümü 2 yıllık taban puanları, üniversiteden üniversiteye göre değişiklik göstermektedir. Ülkemizde çocuk gelişimi bölümü ön lisans programı bulunan üniversitede sayısı oldukça fazladır. Çocuklarınz zihinsel başta olmak üzere, sosyal ve duygusal alanlarda da desteklenmesi amacı ile eğtiim veren lisans vede ön lisans programları çeşitli üniversitelerde vardır. Çocuk gelişimi bölümü 4 yıllık taban puanları da üniversiteye göre farklılık göstermektedir. Yazımızın devamına giderek çocuk gelişimi bölümü dersleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Çocuk Gelişimi Bölümü Eşit Ağırlık Mı?

Çocuk Gelişimi Bölümü Dersleri

Aile danışmanlığı,
Bilişsel gelişim ve dil gelişimi,
Fiziksel büyüme-motor gelişimi,
Anne ve çocuk beslenmesi,
Anatomi,
Psikoloji,
Çocuk ruh sağlığı,
Çocuklarda eğitim felsefesi,
İlk yardım,
Çocuklar ile oyun,
Çocukları tanıma, değerlendirme,
Çocuk eğitiminde alan çalışmaları,
Hasta çocukların gelişimi ve eğitimi.

Çocuk gelişimi bölümü lisans vede ön lisas bölümlerinde ders içerikleri benzerdir. Yalnız 4 yıllık bölüm daha kapsamlı dersler sunmaktadır. Lisans programında ilk yıl öğrenme vede öğretme teknikleri üzerine dersler işlenmektedir. İkinci yılda da çocukların fiziksel vede motor gelişimi hakkında bilgiler barındıran dersler ağırlıktadır. Bu derslerde aynı zamanda oyun vede oyun materyalleri öğretilmektedir. Programın üçüncü yılında okul öncesi eğitime ağırlık verilmektedir. Üçüncü yılda, çocuk hakları vede çocuk hukuku alanlarında detaylı bir program hazırlanmaktadır. Programın son yılında da, risk altında bulunan çocukların eğitimleri ile ilgili dersler işlenmektedir. bu derslerde ilkokula hazırlık vede gelişim kuralları konularına ağırlık verilmektedir.

Yukarıda sunduğumuz dersler haricinde uygulamalı eğitimler de bulunmaktadır. Bu eğitimlerde yuva vede anaokulu pratiği gibi staj programlı bulunmaktadır. Bu programlar ile öğrencilere deneyim kazandırılması amaçlanmaktadır. 8 yarıyıllık eğitim programını tamamlayarak mezun olan öğrenciler ‘çocuk gelişim uzmanı’ olarak kariyerine başlamaktadır. Çocuk gelişimi bölümü taban pıanları her yıl değişmektedir. Çocuk gelişmi bölüm puanları da üniversitelere göre, her yıl farklılık göstermektedir. 2 yıllık ön lisans programını bitiren öğrenciler, dikey geçiş sınavından başarı sağlayarak çocuk gelişim ve okul öncesi öğretmenliği bölümlerinde, lisans programını tamamlayabilmektedir.

Çocuk Gelişimi Bölümü Mezunu İş Alanları Nelerdir?

Çocuk gelişimi bölümü mezunu iş imkanları oldukça geniştir. 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans programını tamamlayan uzamanlar, iş hayatına atıldıklarında bir çok özel kurumda vede devlet kurumunda çalışabilmektedir. Günümüzün aranan meslekleri arasında bulunan, çocuk gelişimi uzmanları kreşler, anaokulları, rehabilitasyon merkezi ve eğitim kurumlarında çalışabilmektedir. Bunun yanı sıra özel okullar ve devlet okullarında çalışma imkanları vardır. Çocuk gelişimi uzmanları, gündüz bakım evleri vede hastane gibi alanlarda da çalışabilmektedir. Çocuk gelişimi maaşları da, çalışılan kuruma, kişinin eğitim ve deneyime göre farklılık göstermektedir.

Çocuk Gelişimi Mezunu Ne iş Yapar
Çocuk Gelişimi Mezunu Ne iş Yapar

Çocuk gelişimi bölümü mezunları, çocuk gelişim uzmanı unvanı ile görev almaktadır. Çoçuk gelişimi mezunu, çocukların okul öncesi ve okul çağlarındaki gelişim düzeylerini desteklemek vede gelişimlerini sağlamak adına çalışmalarını sürdürmektedir. Çocuklar için özel olarak destekleyici eğitim programları hazırlamaktalar. Bunun yanı sıra, eğitimsel çevre düzenlemesi yapma, uygun programı uygulama vede denetleme görevleri de bulunmaktadır. Bu programların çocuk vede aileye katkı sağlayıp sağlamadığını kontrol eder. Çocuk gelişim uzmanları, bu kontrollerden sonra, yeni düzenlemeler yapma görevini de üstlenmektedir. Bunun yanı sıra, çocuk eğitimi vede gelişimi alanında, hizmet veren kurum vede kuruluşlara danışmanlık da yapmaktalar. Uzmanların bir başka sorumluluğu da, toplumu bu konular ile ilgili bilinçlendirmektedir.

Çocuk Gelişimi Bölümü Okumak Zor Mu?

Çocuk gelişimi uzmanları, çocukların beceri, bilgi, tutum vede davranışlarını gözlemlemekteler. Hangi yaş gurubundaki çocukların nasıl bir davranış sergileyeceği ile ilgili raporlar hazırlar vede bilgilendirme yapmaktalar. Bunun yanı sıra çocukların gelişimini zihinsel, fiziksel, sosyal ve duygusal olarak gözlemlemektedir. Çocuk gelişimi uzmanı olmak vede bu görevleri üstlenmek isteyen bireyler bu bölümü tercih ederek eğitim programına dahil olabilmektedir.

Çocuk Gelişimi Bölümü Dersleri Nelerdir, üniversitlerdeki çocuk gelişimi bölümü, eşit ağırlık puan türüyle öğrenci almaktadır. Bu neden ile üniversite sınavına giren adaylar Matematik ve Türkça sorularını çözerek en yüksek puanları alabilmektedir. Üniversite sınavında eşit ağırlık puan türünde, yüksek puan alan öğrenciler çocuk gelişi bölümde öğrenim görürler. Eğer ki sizin çocuk gelişimi bölümü dersleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Çocuk gelişimi bölümü dersleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da çocuk gelişimi bölümü dersleri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Genç Kalmak İçin Neler Yapmalı?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed