Deve Tabanı Bakımı Nasıl Yapılır?

Deve Tabanı Bakımı Nasıl Yapılır? Deve Tabanı Saksısı Nasıl Olmalı?, Deve tabanı suyu sever mi? Hakkında merak edilen bazı bilgileri yazımızda hazırladık.

Deve Tabanı Bakımı Nasıl Yapılır? Deve Tabanı Saksısı Nasıl Olmalı?

Deve Tabanı Bakımı Nasıl Yapılır
Sayfa İçeriği: Deve Tabanı Bakımı Nasıl Yapılır

Deve tabanı parlak vede güneş ışığını dolaylı olarak aldığı ortamları sevmektedir. Doğrudan güneş ışığı almasından kaçın. Çünkü yapraklarında yanık izleri oluşabilmektedir. Düşük ışığı da tolere edebilen deve tabanı düşük ışıkta daha yavaş gelişim göstermektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz, deve tabanı suyu sever mi? ve deve tabanı saksısı nasıl olmalı? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Deve tabanı bakımı nasıl yapılır?

Düşük ışıkta da yaşamını sürdürebilen deve tabanı, evlerde aydıklık bir yere koymak daha hızlı gelişmesine yardımcı olabilmektedir. Deve tabanı tırmanıcı bir bitkidir. Dikey yönde büyümesini istiyor iseniz, büyümesine yukarı yönlendirmek için kazık ya da bitki destek çubuğu kullanmalısınız. Deve tabanı nem seven bitkidir. Evlerde buhar makinesi var ise, bitkiniz buna bayılır. Eğerki yoksa nemi artırmak için yapraklarına su püskürtebilirsiniz. Bitkiniz olduğu yerde ağzı açık bir kapta su bulundurabilirsiniz. Bitkinizin bulunduğu yerde çamaşırlarınızı asabilirsiniz. Akvaryumunuz var ise, bitkiniz ile aynı odada konumlandırabilirsiniz. Eğer evinizde başka bitkiniz varsa, o bitkiler ile birbirine yaklaştırabilirsiniz.

Yapraklarını nemli bir bez ile silebilirsiniz. Bitkilerin yapraklarında tıpkı cildiniz gibi gözenekler bulunur ve bu gözenekler bitkinin nefes almasına yardımcı olmaktadır. Bitkinizin yapraklarını düzenli olarak nemli bez ile temizlemek gelişmesine yardımcı olmaktadır. Deve tabanı tropik bitki olduğundan, nemli ortamları sevmektedir. Saksının üst tarafındaki toprak kurur kurumaz sulanması gerekmektedir. Sulama zamanını toprağın nemini kontrol ederek de belirleyebilirsiniz. Parmağınız toprağa 4 ila 5 cm kadar batırın, eğerki kuruyor ise sulama zamanı geldiğini anlayabilirsiniz. Toprağın çok kurumasına izin verilmemelidir. Yoksa yapraklar aşağı doğru sarkabilir. Nem konusunda kararsız kalırsanız eğerki, yazın haftada 1 ila 2 kez, kışın da haftada 1 kez sulama rutinini uygulayabilirsiniz. Fazla sularsanız yapraklar sararır, az sular iseniz yaprakların kenarları sertleşir vede kahverengi olmaktadır. Bu işaretleri izlerseniz bitkinize ideal bakım uygulamış olursunuz. Yazımızın devamına giderek deve tabanı saksı seçimi ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Deve Tabanı Saksısı Nasıl Olmalı?,

İnsanlar arasında deve tabanı adı ile bilinen saksı bitkisi, dış görünüşünün güzelliği ile evlerin baş köşesinde bulunmaktadır. Yaprak şekillerinden dolayı başka ülkelerde ekmek kızartması, kasırga tesisi, peynir bitkisi olarak da adlandırılmaktadır. Deve tabanlarının büyüklüğü 1 metreye kadar çıkabilir. Yetişmiş bir deve tabanının her bir yaprağı 40 ila 50 cm boyutlarına kadar ulaşabilmektedir. Deve tabanı en iyi biçimde yetişmesi için gereken ortam şartlarının bilinmesi vede bunlara uyulması lazım. Deve tabanı yetiştirmede en önemli hususlardan birisi saksı seçimidir. Köklerinin sıkıştıı bir saksıda deve tabanları gelişemez. Bu neden ile genişliği vede derinliği yüksek ebatlarda saksılar seçilmelidir. Bitki toprağının hava alabilmesi adına saksının alt kısmına bir kaç delik açılması da oldukça önemlidir.

Deve Tabanı Kaç Günde Bir Sulanmalı
Deve Tabanı Kaç Günde Bir Sulanmalı

Deve tabanı bitkisinin köklerinin rahat etmesi gerekmektedir. Kökleri birbirine çok dolanmış vede sıkışmış deve tabanları büyümezler. Bitkinin sağlıklı gelişmesi adına düzenli aralıklar ile saksı değişimi yapılması gerekli. Deve tabanı saksı değişiminde en iyi sonuç, her ilkbaharda bir öncekinden daha büyük saksıya geçirerek alınır. Saksı değişimi yapılır iken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da, köklerin kopmamasına dikkat edilmesidir. Eski saksıdan toprağı ile birlikte nazikçe ayrılıp, yeni saksıya alınan deve tabanına yeni toprak ilavesi de yapılarak saksı değiştirme işi tamamlanabilmektedir.

Deve Tabanı Bakımı Nasıl Yapılır, eğer ki sizin de deve tabanı bakımı nasıl yapılır yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Deve tabanı bakımı nasıl yapılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı deve tabanı bakımı nasıl yapılır hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kayısı Ağacı Nasıl Yetişiyor?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed