Hamur Tepsiye Yapışmaması için Ne Yapmalı? Tepsiye Yapışması Önleme, Hamurun Tepsiye Yapışmasını Önleme, İle ilgili merak ettiğiniz, bazı bilgileri derledik.
Hamur Tepsiye Yapışmaması İçin Ne Yapmalı? Tepsiye Yapışması Önleme

Bir çok ev hanımının başına gelen durumlardan biride, hamur işlerini hazırladıktan sonra, tepsiye yapışması sorunudur. Fırından aldığınız güzelim hamur işi böreğiniz, tepsiden ayırmak için uğraştırıyor ve bu durumda oldukça can sıkıcıdır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hamurun tepsiye yapışmasını önleme ve hamur işlerinin tepsiye yapışmamasını önleme ile ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Hamur tepsiye yapışmaması için ne yapmalı?
Evde uyguladığınız bazı pratik bilgiler hem yemekleirn daha kolay yapılmasına, hem de daha lezzetli olmasına yardımcı olmaktadır. Bir çok ev hanımının una, kek kalıbına veya fırına yaptığı küçük müdahaleler hem hayatlarını kolaylaştırıyor, hem de pişirdiklerinin lezzetine lezet katmaktadır. Hamur açmak aslında zahmetli işitr. Bu işi kolay hale getirmek adına merdane tercih edebilirsiniz. Hamuru naylon poşet içine koyarak, bu yöntemi uyguladığınızda daha kolay açıldığını vede kıvamının bozulmadığını görebilirsiniz. Tatlı hamurunda, hamurun topaklanması vede istenilen kıvamda olmaması önemli tehlike olmaktadır. Bunu önlemek için, 1 yumurtanın sarısını hamura karıştırarak hamuru yoğurmaya devam edebilirsiniz. Böylelikle hamurdaki topaklanma yok olur. Yazımızın devamına giderek hamurun tepsiye yapışmasını önleme yöntemleri, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Hamur İşlerinin Tepsiye Yapışmaması İçin Pratik Yöntemler
Hamurun Tepsiye Yapışmasını Önleme
Hamur işlerinin tepsiye yapışması sorunu ile karşı karşıya iseniz, tepsinizi yanlış yağlıyor olabilirsiniz. Silikondan üretilenler dışındaki, tüm fırın kabı vede tepsilerin kullanımdan önce yağlanması lazım. Tepsinizi güzel şekilde yağladınız ama kek ya da böreğiniz yine de tepsiden ayrılmıyor ise, tepsinizi yanlış yağlamış olabilirsiniz. Sprey yağlar, tepsi yağlamada en büyük yardımcı olmaktadır. Tavanın her yerine püskürtmeye dikkat ediniz. Katı yağ ile yağlayacaksınız, tepsiye bir parça yağ koyun vede kağıt havlu ile tepsinin her köşesine eşit derecede yağı yayınız. Önemli olan yağı, bol kullanmak değil, tepsinin her köşesine eşit derecede yaymak. Böylelikle yağsız kalan köşeler kek ya da böreğinizi tutmaz.

Hamur tepsinizi yağladıktan sonra, mutlaka unlamayı unutmayın. Tek başına fırın tepsisini yağlamak yetmez. Tepsinin her köşesini güzel bir şekilde yağladıktan sonra, elinize biraz un alınız vede tepsinin her köşesine azar azar serpiştiriniz. Unun her köşeye iyice yayılması için, tepsiyi eliniz ile sağa sola sallayınız. Fazla unu silkeleyerek dökmeyi de unutmayınız. Hamur tepsisine yağlı kağıt kullanmayı unutmayınız. Eğer kek ya da böreğinizin fırın tepsisine yapışması sorununu sıkça yaşıyor vede tepsiyi yağlayarak bu durumdan kurtulamıyor iseniz, mutlaka yağlı fırın kağıdı tercih ediniz. Her yerde bulabileceğiniz yağlı fırın kağıdı, çok pratik üründür. Hamur işi vede fırın tepsisi arasında ayırıcı katman görevi görerek yapışmayı önlemektedir.
Hamur Neden Tepsiye Yapışır?
Hamur Tepsiye Yapışmaması İçin Ne Yapmalı
Hamur tepsisinde kek ya da börek sıcakken ayırmaya çalışmayınız. En sık yapılan hatalardan biride fırından çıkan börek ya da kekin acele ile tepsiden ayırmaya çalışmaktır. Hamur işlerinin sıcakken tepsiden çıkması zordur. Bunun için önce soğumasını bekleyiniz. Soğumadan çıkmarya çalıştığınız börek ya da kekler yalnızca tepsiye yapışmakla kalmaz, hamur işinin parçalanmasına da neden olur. Fırından çıkan kalıbı, bir kenarda soğumaya bırakabilir veya nemli beze oturtabilirsiniz.
Hamur Tepsiye Yapışmaması İçin Ne Yapmalı, eğer ki milföy hamurunun tepsiye yapışmasını engellemek için, tepsiyi yağladıktan sonra üzerine galeta unu serpiniz. Bu sayede hamur tepsiye yapışmayacaktır. Eğer ki sizin de hamur tepsiye yapışmaması için ne yapmalı, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Hamur tepsiye yapışmaması için ne yapmalı, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da hamur tepsiye yapışmaması için ne yapmalı, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Boyun Tümörü Neden Olur?