Jitter Kaç Olmalı? Jitter Ne İşe Yarar? Jitter Nedir? İle ilgili yazımızın içeriğin de, jitter hakkında merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.
Jitter Kaç Olmalı? Jitter Ne İşe Yarar? Jitter Nedir?

Dalgalar da sürekli olarak yaşanan bozulma yaşanması sırasında faz bozulması veya faz görüntüsü şeklinde de tanımlanmasına jitter denir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için jitter nedir? ve jitter ne işe yarar? İle ilgili bilgileri ayrıntılı olarak hazırladık. Siz de yazımızın devamına giderek jitter ile ilgili tüm merak ettiklerinizi bulabilir ve öğrenebilirsiniz. Peki Jitter kaç olmalı?
Jitter kelimesi titreşim olarak çevrilebilir vede internette tepki süreleri arasında ki farklılık olarak geçmektedir. Sinyaller de yaşanan sürekli olan bozulmanın bir periyodundan veya frekansından bahsedilmektedir. Dalga bozulumu frekansı, dalgada yaşanan bozulmaların en büyük değerleri arasında ki bulunan mesafe olarak geçer. Bu dalga frekansı hesaplanır iken, en büyük değerler arasında yer alan ark alınabileceği gibi, en küçük değerler arasında ki fark da alınarak hesaplama yapılabilmektedir. Yazımızın devamına giderek jitter nedir? ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.
Jitter Nedir?
Jitter Neden Yüksek Olur?
Jitter sayısı veya puanı ne kadar yüksek olur ise videolar da, çevrimiçi oyunlar da, sesli görüşmeler de vb. internet bağlantısı tutarsızlaşmaktadır. Bu durum stabil olmaz. Aynı zaman da bağlantının size ulaşma süresi uzamakta ve tepkime süresi de uzamaktadır. Bu da internet hattın da kalitenin düşmesi anlamına gelmektedir. Özellikle de multiplayer oyunlar da, video konferans vede IP telefon gibi gerçek zamanlı iletişim de sıkıntı yaratan durumdur.
İyi bağlantılar tutarlı vede güvenilir tepki süresine sahiptir. Bu durumda düşük bir titreşim puanı olduğunu göstermektedir. Titreşim puanı ne kadar yüksek ise ortaya çıkan tutarsız bağlantı yanıt süreleri de, o kadar çok olmaktadır. Barındırılan masaüstleri vede sanal masaüstleri alt yapısı için de ciddi sorun oluşturmaktadır. Jitter değerinin 0 ms olması gerekmektedir. Ülkemiz şartların da fiber olmayan internet hatları için ADSL hatlar da, bu değerin en çok 5 ms, VDSL hatların da en çok 3 ms olması gerekmektedir. Jitter ölçümü pek çok internet hız testi sitelerinde yapılmaktadır. Test en az üç defa tekrarlanmalıdır.
Jitter Düzeltme Nasıl Yapılır?
– Öncelikle ethernet kablonuzu yükseltin,
– Her zaman Wifi üzerinden kablolu bağlantı seçin,
– Fiber optik gibi, yüksek hızlı internet bağlantılarını kullanın,
– Yönlendiricinizi düşük arabellek boyutu kullanacak biçimde yapılandırın,
– VoIP kullanır iken, büyük miktar da veri iletmekten sakının,
– Arabellek patlamasından kaçının.
– Wifi tercih ediyorsanız, cihazlarınızı mümkün olduğunca farklı kanallara dağıtın,
– Bağlantınız kararsız ise ve gecikme değerleri büyük ölçüde farklılık gösteriyor ise ISS’nizi değiştirin,
Jitter Kaç Olmalı, jitter değeri 0 ms olması lazım. Ülkemiz şartların da fiber yaygınlaşmadığı için, internet hatları için adsl hatlar da bu değerin en çok 5 ms, vdsl hatlarda da en çok 3 ms olması gerekmektedir. Eğer ki sizin de jitter kaç olmalı, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Jitter kaç olmalı, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da jitter nedir, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Diyarbakır Çöreği Nasıl Yapılır?