Yıldız Çiçeği Nasıl Bakılmalı? Yıldız Çiçeği Nasıl Ortamda Yetişir?, Yıldız çiçeği suyu sever mi?, İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri derledik.
Yıldız Çiçeği Nasıl Bakılmalı? Yıldız Çiçeği Nasıl Ortamda Yetişir?
Yıldız çiçeği, çiçek aileleri arasında en büyüğünü oluşturan asteraceae çiçekleri arasında bulunmaktadır. Kökeni sıcak, güney topraklarına dayanmaktadır. Yazımızın içeriğinde, siz değeri dostlarımız için yıldız çiçeği suyu sever mi? ve yıldız çiçeği nasıl ortamda yetişir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Yıldız çiçeği nasıl bakılmalı?
Yıldız çiçeği; İlk olarak İspanyollar tarafından, Meksika’da keşfedilmiştir. 19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren Hollanda ile birlikte, Avrupa topraklarına giriş yapmaktadır. Sonrasında diğe topraklara yayılmaya başlamıştır. İlk dönemlerde sarayların şık görünümüne eşlik eder iken, bugün evlerin, ofislerin ve bahçlerin vazgeçilmezleri arasında yerini almıştır. Çiçeğin görünümü yıldızı anımsatmaktadır. Şık ve rahatlatıcı etkisi ile evlerin vazgeçilmezidir. Uygun toprak seçimi, ekimi ve su desteği ile yaşam alanlarını aydınlatmaktadır.
Yıldız çiçeği, sıcak ortam ile özdeşleştikten sonra açması, soğuk ortamda sağlıklı kalıp kalamayacağı belli koşullar çerçevesinde şekillenebilir. Çiçeğin kurumaması için sınır -7 derecedir. Bi diğer sınır ise -12 derecede ise toprak üstü bölümünde kuruma oluşabilmektedir. Eğerki kuru yaprak, gübre ve toprakla bu sınırda önlem alınır ise, ilkbaharda havaların ısınması ile birlikte, kuru bölümler yeniden yeşerebilir. Yazımızın devamına giderek yıldız çiçeği bakımı ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Yıldız Çiçeği Nasıl Ortamda Yetişir?
Yıldız Çiçeğine Ne Kadar Su Verilmeli?
Yıldız çiçeği, halk arasında İşveç botanikçisi Anders Dahl’dan gelen bilimsen ismi ile, dalya çiçeği olarakta bilinmektedir. Tohum ya da fidan olarak evlerde yetiştirilmeye başlanabilir. Yetiştirmeye başlamak için, ilk olarak vazo ve toprak seçimi yapılmalı. Standart büyüklükte bir vazo ile kolay su geçiren toprak seçimi oldukça önemlidir. Tohum ya da fidan hava alacak biçimde toprağa yerleştirilmeli. Daha sonra can suyu olarak nitelenen temel suyu ekleyerek toprağın nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Sonraki işlem ve süreç toprağın kuruluk oranına dikkat ederek sulama işlemi uygulanmalıdır. Nem dengesi açısından haftada en az 1 kere sulamak yeterlidir.
Bu çiçek sıcağı seven bitkidir. Bundan dolayı günlük olarak, en az 5 saat güneş ışınları ile etkileşime geçmesi lazım. Ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz bölgeleri çiçek için gerekli ortamı, sıcak iklim özelliklerinden dolayı elverişlidir. Her ne kadar sıcak iklim belirleyici olsada, sürekli evde kapalı alanda tutulmalıdır. Mümkün oldukça pencere kenarına ya da güneş ışığının bulunduğu alana alınmalıdır. Bu süreçte düzenli olarak sulanması ihmal edilmemelidir. Bu unsurlara dikkat edildiği ölçüde tohumda çiçeğe olan yolculuk hızlanmaktadır. Bu doğrultuda genellik ile 6 ay içinde çiçek açma işlemi tamamlanabilmektedir.
Yıldız Çiçeği Nasıl Bakılmalı, eğer ki sizin yıldız çiçeği nasıl bakılmalı, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Yıldız çiçeği nasıl bakılmalı, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da yıldız çiçeği nasıl bakılmalı, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Belde Yanma Şeklinde Ağrı Neden Olur?