Burun ve Geniz Akıntıları Belirtileri

Burun ve Geniz Akıntıları Belirtileri Burun Mukozası İltihabı Nedenleri, Burun vede geniz akıntısını yazımızın devamında nedenlerini bulabilirsiniz.

Burun ve Geniz Akıntıları Belirtileri Burun Mukozası İltihabı Nedenleri

Burun ve Geniz Akıntıları Belirtileri
Sayfa İçeriği: Burun ve Geniz Akıntıları, Burun ve Geniz Akıntıları Belirtleri, Burun ve Geniz Akıntıları Nedenleri, Burun Mukozası İltihabı Nedenleri, Mukoza Nedir, Geniz Akıntısı Nasıl Geçer?, Geniz Akıntısındna Kolayca Kurtulma Önerileri,

Mukoza, burundaki iç kısım balgam salgılayan bezlerden oluşmaktadır. Proteinler ile birlikte mukus, su vede antikorlardan oluşmuş burun salgısıdır. Mukus, burunu nemli tutma görevi görmektedir vede havadaki tozları akciğerlere ulaşmasını önlemeye yardımcı olmaktadır. Bazı durumlarda ise burun akmasında, mukus üretiminin artmasıda görülmektedir.

Burun vede geniz akıntılarının bir çok nedeni bulunmaktadır, bunlardan başlıcaları ise aşağıda sıraladıklarımızdır.

BURUN VE GENİZ AKINTISININ SEBEPLERİ

Alerjik rinit
Burun vede sinüslerlerin iltihaplanması
Bakteriyel nedenlere bağlı iltihaplar
Fungal nedenlere bağlı iltihaplar (mantarlara bağlı)
Vazomotor rinit akıntı
Burun içinde yabancı cisime bağlı akıntı
İlaçlara bağlı akıntı
Hormonal değişikliklere bağlı akıntı

Yukarda belirttiğimiz sebeplerden dolayı bir çok burun vede geniz akıntısı görülmektedir. Önemli olan akıntının gerçek nedenini öğrenmek vede tedavi ona göre uygulamaktır. Burun mukozası iltihabı ise burun iltihabı yani rinit olarak adlandırılmaktadır. İrrittasyonlar, tahriş vede boğzası sık sık temizleme sonucu aşırı mukus oluşmaktadır. Buda geniz akıntısına sebep vermektedir. İşte bu duruma ise, burun akıntıları adı verilmektedir. Aşırı olarak mukus zamanla kulak vede burnun bağlayan kulak kanalını bloke etmekte buna bağlı ise ağrı görülmekte kulak iltihabı sebebide olabilmektedir.

BURUN VE GENİZ AKINTILARI

GENİZ AKINTISI NASIL GEÇER?

Boğazınızda biriken mukus hissi, geniz akıntısı yani burun akıntısına sebep olmaktadır. Mevsimlerin değişmesi ile yada soğuk kuru vede kirli havalarda bağışıklık sisteminin zayıflaması durumunda geniz akıntısı kendisini göstermektedir. Geniz Akıntısında ne gibi önemler alınmalı? Yazımızın devamında sizlere önereceğimiz bir kaç tavsiye ile geniz akıntınızı hafifleteceksiniz. Yalnız bunları uygulamadan önce tıbbi tedavi şart. Kulak burun boğaz, doktoruna gözükmeniz vede birlikte daha ayrıntılı tedavi yöntemlerini denemenizde size önerdiğimizle birlikte daha çabuk atlatmanız mümkün.

GENİZ AKINTISINDAN KOLAYCA KURTULMA ÖNERİLERİ

Burnunuza tuzlu su ile temizleyin. Ilık bir su bardağına, bir çay kaşığı tuz ile karbonat katıp karıştırmanız size yeterli gelecektir. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı gün içinde burnunuza çekebilirsiniz.

Hayvanların bulunduğu ortamlarda durmayın, toz vede polan gibi alerjenlerden uzak durun en önemliside sigara dumanından uzak durun.

Odada soğuk buhar makinesi bulundurun. Odanın nemli olmasına özen gösterin eğerki nemli ortam yaratmak isterseniz kış ağlarında odanıza bir bardak suyu petek üzerine koyabilirsiniz.

Baharatlı yiyecekleri, geniz akıntısı olduğunuzda tüketmeyin.

Bol bol c vitamini vede sıvı alın. Su içilerek yada sulu meyveler tüketilerek mukusun ince yada sulu üretilmesini sağlayabilirsiniz.

Buhar banyosu yapın. Papatya buharını içinize çekerek solunum yollarınızın temizlenmesini kolaylaştırmaktadır. Şiddetli astım krizleri olan hastalarda bitkisel buhar banyosu tehlikeli olabilir. Uzman hekime danışmadan uygulamamaları sağlık açısından önemlidir.

Burun ve Geniz Akıntıları Belirtileri sayfamızda siz değerli kullanıcılarımıza geniz akıntısı nedenlerini yazımızda bulabilirsiniz. Burun ve Geniz Akıntıları yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Burun ve Geniz Akıntıları sayfamızı arkadaşlarınızında bilgisi olması için onlarla paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Hayat Paylaşmaktır Sevmek

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed