Çocuklarda Bronşiyolitin Belirtileri Nelerdir?

Çocuklarda Bronşiyolitin Belirtileri Nelerdir? Çocuklarda Bronşiyolit Nedir?, Çocuklarda bronşiyolitin tedavisi var mı? Hakkında merak edilen bazı bilgiler.

Çocuklarda Bronşiyolitin Belirtileri Nelerdir? Çocuklarda Bronşiyolit Nedir?

Çocuklarda Bronşiyolitin Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Çocuklarda Bronşiyolitin Belirtileri Nelerdir

Her yaşta rastlanan bronşiyolit, 2 yaş altı çocuklarda da sık görülen ve ciddi rahatsızlıklara neden olabilecek bir alt solunum yolu hastalığıdır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırladığımız çocuklarda bronşiyolitin tedavisi ve çocuklarda bronşiyolit nedir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz. Peki Çocuklarda bronşiyolitin belirtileri nelerdir?

Akciğerlerdeki bronşiyol ismi verilen, küçük hava yollarının iltihaplanması vede tıkanması ile meydana gelen bronşiyolit, bebeklerde kış aylarının en dikkate alınması gereken hastalıklar arasında yer almaktadır. Çocuklarda bronşiyolit olgunlaırnın yaklaşık olarak %50’sinin nedeni respiratuvar sinsityum virüsü ismi verilen, bir virüs olmak ile birlikte, kimi başka virüsler de bronşiyolite neden olabilmektedir. Bronşiyolit, anne sütü almayan bebeklerde daha sık rastlanılmaktadır.

Hızla ortaya çıkan vede ciddi belirtlere neden olabilen akut bronşit çocuklarda sık görülmektedir. Yalnız bir kaç haftadan fazla sürmez. Virüsler, çoğu bronşit vakalasına neden olabilmektedir. Bir çok farklı virüs solunum yollarını enfekte edebilir ve bronş tüplerine saldırabilmektedir. Bazı bakterilerin neden olduğu enfeksiyon da akut bronşite neden olabilmektedir. Çoğu insan hayatlarının bir noktasında akut bronşit geçirmektedir. Çocuklarda kronik bronşit nadirdir. Hafif ile şiddetli olabilmektedir. Daha uzun sürmektedir. Kronik bronşitin en yaygın nedeni sigara olmaktadır. Bronş tüpleri iltihaplı ve tahriş olmuş halde kalır ve zaman ile bol miktarda mukus üretmektedir. Kronik bronşiti olan bireylerde, zatürre gibi hava yolu ve akciğerlerin bakteriyel enfeksiyon riski daha yüksek olmaktadır. Yazımızın devamına giderek çocukalrda bronşiyolitin belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Çocuklarda Bronşiyolitin Tedavisi Var Mı?

Çocuklarda Bronşiyolitin Belirtileri

Titreme,
Ateş,
Genel olarak hasta hissetmek,
Baş ağrısı,
Hırıltı,
Göğüste ağrı ya da sıkışma hissi,
Nefes darlığı hissetmek,
Kalın beyaz, sarı ya da yeşilimsi mukus getiren öksürük.

Çocuklarda önce hafif üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri görülmektedir. Burun tıkanıklığı, hapşırma, su gibi sıvı burun akıntısı, daha sonra hafif ateş yüksekliği vede huzursuzuluk ilk etapta görülebilecek belirtiler arasındadır. Daha sonra öksürük ve solunum sırasında hırıltı ve hışıltı sesi duyulabilmektedir.

Çocuklarda Bronşiyolitin Tehlikeli Mi
Çocuklarda Bronşiyolitin Tehlikeli Mi

Bronşiyolitin tedavisi semptomatiktir. Yani belirtileri geçirmeye yönelik uygulanmaktadır. Bebeğin bol sıvı alması, mukusun temizlenmesi adına burun damlaları, gereken durumlarda buhar tedavisi verilebilmektedir. Yatağın 1 metre uzaklığından soğuk buhar ile solunum yolu nemlendirilebilir. Ateş uzun sürerse ve diğer belirtiler düzelmez ise, bronşiyoliti komplike eden, yani bronşiyolit zemininde gelişen, bakteriyel bir enfeksiyon düşünülerek tedaviye antibiyotik ilave edilmektedir. Bakteriyel enfeksiyondan şüphelenilmediğinde, antibiyotik kullanılmaz. Kimi durumlarda bronşiyolit seyrini bebek için zorlayıcı olabileceğinden, hastanede yatarak tedavi de tercih edilmektedir. Bronşiyolit açısından riskli grupta saıyılabilecek kimi prematüre bebeklerde belirli bir döneme kadar koruyucu ilaç uygulamaları da önerilmektedir.

Çocuklarda Bronşiyolitin Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin çocuklarda bronşiyolitin belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Çocuklarda bronşiyolitin belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da çocuklarda bronşiyolitin belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Biberiye Çayının Faydaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed