Dış Kulak İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Dış Kulak iltihabı Belirtileri Nelerdir? Dış Kulak İltihabı Nasıl Tedavi Edilir?, Dış kulak iltihabı nasıl geçer? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler.

Dış Kulak İltihabı Belirtileri Nelerdir? Dış Kulak İltihabı Nasıl Tedavi Edilir?

Dış Kulak iltihabı Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Dış Kulak iltihabı Belirtileri Nelerdir

Kulak kanalı derisinde, tipik olarka bakterilerin nedne olduğu akut enfeksiyona dış kulak iltihabı denir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için dış kulak iltihabı nasıl tedavi edilir? ve dış kulak iltihabı nasıl geçer? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Dış kulak iltiabı nasıl tedavi edilir?

Dış kulak yolu enfeksiyonu, özellik ile havuz ve denizden veya kirli sulardan bulaşan psödomanas aeruginosa ve benzeri bazı bakteriler, bazen de mantarlardan geçmektedir. Genellik ile yüzdükten sonra, kulakta kalan ve bakteri üremesine yardımcı olan nemli ortam yaratan su ile meydana gelmektedir. Dış kulak yolu, sıcak vede nemli alandır. Bu durum da bakteri ve mantarların üremesini ve kolaylıkla hastalık oluşmasına yol açabilir. Genellik ile yaz aylarında rastlanmak ile birlikte yılın her mevsiminde görülebilen dış kulak yolu iltihabı, dış kulak yolunu döşeyen derinin ve kulak zarı dış yüzeyinin iltihabıdır. Orta kulak iltihabından farklı olmaktadır. Dış kulak yolu iltihabı diğer ismi ile eksternal otit enfeksiyon, alerjik ya da dermatolojik nedenlerden kaynaklanabilir. Yalnız dış kulak yolu iltihaplarının en sık nedeni mantar ya da bakteriyel enfeksiyonlar olmaktadır.

Dış kulak iltihabına en çok neden olan mantar, aspergillus niger;’dir. Şiddetli kaşıntı, işitme azlığı ve ağrı ön planda olmaktadır. Muayenede, dış kulak yolunda beyaz renkli mantar hifleri ya da siyah kremsi materyal izlenebilmektedir. Tedavisinde kulağın su vede nemden korunması ve kulak burun boğaz uzmanınca yapılacak temizlik sonrası çeşitli ilaçlar ile pansuman ve mantar ilaçlarının kullanılmasıdır. Mantar enfeksiyonunda da sık sık pansumanların tekrarı gerekmektedir. Aksi durumda uzun süreli ve kronik vakalara yol açılmaktadır. Kulak kanalının sık sık kulak çöpüyle temizlenmesi, yabancı bir cismi kulağa kaşınma temizleme amacı ile sokmak, koruyucu tabakayı ortadan kaldırabilir vede bu bölgedeki cilde hasar vererek daha kolay enfeksiyon geçirilmesine yol açmaktadır. Sık aralıklar ile dış alarak veya havuzda yüzme sonucunda kulak yoluna fazla miktarda su girmesi ile kulak yolunun hemen girişindeki ter vede yağ bezlerinden salgınan ve kulak kiri olarak bilinen koruyucu mumun yok edilmesine yol açabilmektedir. Bu mumun yok edilmesi de, bakterilerin ve mantarların üremesini kolaylaştırır.

Dış Kulak İltihabı Nasıl Geçer?

Dış Kulak İltihabı Belirtileri

Hafif Dış Kulak İltihabı Belirtileri

Berrak, kokusuz kulak akıntısı,
Kulak kepçesinde hafif ağrı,
Kulağın iç bölgesinde hafif kızarıklık,
Kulak kanalın da kaşıntı.

Orta Derece Dış Kulak İltihabı Belirtieri

İşitmede zorluk çekme,
Kulak içinde dolgunluk hissi ve tıkanma,
Kulakta daha kapsamlı kızarıklık,
Kulak derisi pullu ve döküntülü görülebilir,
Artan kulak ağrısı. Dış kulak yoluna dokunmak ya da hareket ettirmek ağrıyı artırır,
Yoğun kulak akıntısı,
Kulak kanalında daha yoğun kaşıntı.

İleri Derece Dış Kulak İltihabı Belirtileri

Dış Kulak İltihabı Belirtileri Nelerdir

Dış kulak yolu iltihabının ilerlediği durumlarda yüksek ateş görülür,
Sarı, yeşil renkli ve kötü kokulu akıntı,
Boyundaki lenflerde şişlik, dış kulak yolu iltihabının belirtileir arasında,
Dıi kulakta kızarıklık ya da şişme görülür,
Yüz, boyun ya da başın yan tarafına yayılabilecek şiddetli ağrı dış kulak yolu iltihabı belirtisi olabilir. Kişi bazen dış kulak yolu iltihabından kaynaklanan şiddetli ağrı yüzünden yemek bile yiyemeyebilmektedir.
Kulak kanalının tamamen tıkanması, dış kulak iltihabı belirtisi olabilir. Kişinin bu durumda işitmede yaşadığı sorunlar daha da artabilir.

Dış Kulak iltihabı Kendiliğinden Geçer Mi
Dış Kulak iltihabı Kendiliğinden Geçer Mi

Dış Kulak İltihabı Nedenleri Nelerdir?

Alerji,
Kulak içinde yabancı cisim olması,
Kulağın yıkanması da, dış kulak yolunda iltihaba neden olabilmektedir.
Kulağı kaşımak ve karıştırmak,
Kirli sularda yüzmek.

Dış Kulak İltihabı Tedavi Edilir Mi?

Dış kulak iltihabı tedavisi için, uzman doktora başvurmadan ezbere alınan ilaçlar, sorunun daha da şiddetlenmesine vede ileri dönemde işitme kaybına kadar varan durumlara neden olabilmektedir. Bu nedenler, kulakta kir veya mantar kitlesi var ise, uzman ellerde gerekli temizleme işlemi yapılmadan uygulanan ilaçların tedavi edici etkisinin olmayacağı bilinmeli ve bir kulak burun boğaz uzman dokturun kararı ile ilaç kullanılmalıdır. Dış kulak iltiabında kulak yolu kırmızı, şiş ve akıntılı görünümde olmaktadır. Yapılan fiziksel muayene ile dış kulak yolu iltihabının direk tanısı konulabilir. Muayene esnasında var ise akıntı veya iltihap temizlenmelidir. Dış kulak yolu iltihabı kişinin durumuna bağlı olarak kulak damlaları ve ilaçlar ile tedavi edilebilir.

Dış Kulak İltihabı Belirtileri Nelerdir

Ağrı çok fazla ise, ağrı kesici tavsiye edilebilir. Tedavi süresi boyunca kulağu sudan korumanız lazım. Tedavi başladıktan sonra genelli ile 3 gün içinde şikayetlerde azalma, 10 gün içinde de tamamen iyileşme görülmektedir. Dış kulak iltihaplarına erken dönemde müdahale edilmesi, daha az ağrı yaşanmasını sağlar ve enfeksiyonun diğer alanlara yayılmasını engellemektedir.

Dış Kulak İltihabı Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de dış kulak iltihabı belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Dış kulak iltihabı belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı dış kulak iltihabı belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Altıncı Hastalık Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed