Göz Ağrısı Neden Olur? Göz Ağrısı Kaç Günde Geçer?, Göz ağrısına ne iyi gelir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımızda hazırladık.
Göz Ağrısı Neden Olur? Göz Ağrısı Kaç Günde Geçer?
Göz çevresindeki dokulaarın ağrısı ya da çevresel etkenlerden dolayı gözlerde bazı durumlarda ağrı meydana gelebilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için göz ağrısına ne iyi gelir? ve göz ağrısı kaç günde geçer? İle ilgili bilmeniz gereken soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Göz ağrısı neden olur?
Bireylerin büyük bir kısmında zaman zamna gözde ağrı şikayetleri olabilir. Gözlerdeki travma, enfeksiyon ve iltihaplanma gibi nedenler ile ağrı ortaya çıkabilir. Ağrı tek gözde olabileceği gibi, her iki gözde de olabilir. Göz ağrısının tam olarak yerini saplamak hasta kişi açısından oldukça zordur. Dolayısıyla ağrının yeri ve nedeninin belirlenmesi açsından hekim muayenesi şarttır. Ağrının varlığı vede rastlanan ek belirtiler hastalığın doğru tanısında yardımcı olur. Ağrı bazen kendilğinden geçebilir, bazen de tedavi gerekebilir. Gözlerdeki ağrı genelde gözden, bazen de sinüzit ya da baş ağrısının göze yansıması biçiminde karşımıza çıkabilir. Bu durumda hasta kişiler nöroloji ve kulak burun boğaz bölümlerine müracat edebilir.
Baş ağrıları vede göz ile ilgili sorunlar arasında yakından ilişki bulunmaktadır. Bazen göz kaynaklı sorunlar baş ağrısı da yapar iken, bazen de baş ağrısı yapan nedenlere bağlı göze yansıyan ağrılar hissedilebilir. Çoğu baş ağrısı türü göz problemleri ile ilişkili olabilir. Kronik göz yorgunluğu, kronik baş ağrısının bir nedeni olabilir. Göz yorgunluğu görmede ya da gözlerde kalıcı hasara neden olmaz iken, günlük yaşam kalitesini düşürücü ve rahatsız edici semptomlara yol açabilir. Baş ağrısının göz yorgunluğundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamının, en iyi yolu, göz yorgunluğuna neden olan faktörleri ortadan kaldırmak ile çözüme kavuşmaktadır. Yazımızın devamına giderek göz ağrısı nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Göz Ağrısı Kaç Günde Geçer?
Göz Ağrısı Nedenleri
– Göz çevresi dokuların iltihap ve tümörleri,
– Göz tansiyonu yükselmesi,
– Üveit, episikerit ve sklerit gibi göz iltihapları,
– Göz kuruluğu veya kuru göz sendromu,
– Göz bozlukları özellik ile hipermatropi.
Gözünüzde ağrı hissediyorsanız, basit bir ağrı kesici ile geçip geçmediğine bakabilirsiniz. Genellik ile göz dışı nedenlerden olan ağrılar, ağrı kesiciler ile geçer iken, gözü köökenli ağrılar, ağrı keciler ile tam geçmezler. Bazı durumlarda soğuk veya sıcak kompresler göz ağrısını azaltabilmektedir. Eğerki tekrarlayan göz ağrınız var ise, gözünüzde bunun yanında yanma, kızarıklık, batma, görme bulanıklığı, çapaklanma gibi belirtilerde eşlik ediyor ise, herhangi bir tedavi başlamadan önce muhakkak göz doktoruna muayene olunması gerekmektedir. Bu muayenenin sonucunda görme kaybı yaratabilecek ciddi hastalıklar ekarte edilir.
Bazı durumlarda göz ağrısı için neden bulunamaz. Yalnız bu ağrıların yorgunluk veya basit baş ağrısı olduğu belirtilmektedir. Ciddi göz hastalıklarının hiçbirinin olmadığını hekim tarafından belirlenmesi oldukça önemli durumdur. Antibakteriyel damlalar vede oral antibiyotikler, konjoktivit ile kornea sıyrıklar dahil olmak üzere, ağrıya neden olan göz enfeksiyonlarını tedavi etmek için tercih edilmektedir. Göz damlaları ve oral ilaçlar, gözlerdeki alerjiler ile ilişkili ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilmektedir.
Göz Ağrısı Neden Olur, eğer ki sizin göz ağrısı neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Göz ağrısı neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da göz ağrısı neden olur, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Gül Suyunun Faydaları Nelerdir?