iltihabı Bağırsak Hastalığı Neden Olur? İltihabı Bağırsak Hastalığı Nedir?, İltihabı bağırsak hastalığı nasıl tedavi edilir? Hakkında merak edilen bilgiler.
İltihabı Bağırsak Hastalığı Neden Olur? İltihabı Bağırsak Hastalığı Nedir?

Bağırsak hastalığı, kimi zaman tolere edilebilmektedir. Semptomlar ile meydana gelirken, kimi zamanda dayanılmaz vede ağrılı semptomlar ile kişiyi rahatsız etmektedir. Sindirim kanalının kronik iltihabı ile, karakterize olabilen iltihabı bağırsak hastalığında, bağırsak duvarının zedelenmesine bağlı olarak emilim bozukluğu vede buna bağlı şikayetler meydana gelebilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için iltihabı bağırsak hastalığı nasıl tedavi edilir? ve iltihabı bağırsak hastalığı nedir? İle ilgili sorularının cevaplarına ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki İltihabı bağırsak hastalığı neden olur?
Dış ortamdan alınan besinlerin, belli aşamalardan geçerek vücuda alınmasını sağlayan sindirim sistemi, bazı durumlarda enfeksiyonlar vede bazı kimyasal maddelerin tüketilmesi sonucu yapması gereken bariyer görevini gerçekleştirmekte zorlanmaktadır. Enfeksyionlardan vede dış etkenlerden korunmamız için, görev yapan sindirim sistemiyle iç içe çalışan bağışıklık sisteminin verdiği bir tepkidir. Savunmanın bir parçası olan iltihap, zaman zaman vücut için zararsız maddelere de aynı tepkiyi gösterebilir vede kontrol süz şekilde bakterilere etki etmeye başlayabilmektedir. bu da sindirim kanalının iltihaplanmasına, dokunun şişmesine vede kalınlaşmasına neden olur. Kilo kaybı, karın ağrısı, ateş vede kanlı ishal gibi belirtiler gelişmektedir. Bu belirtilerin uzun bir süredir devam etmesi de, inflamatuar bağırsak hastalığının varlığını işaret etmektedir.
İnflamatuar bağırsak hastağığı, batı toplumlarında sık olarak görülmektedir. Tek bir nedeni olmamak ile birlikte genellikle sebepler dolayıdır. 20 ila 40 yaşlarında başlayan iltihabi bağırsak hastalığı, sindirim kanalları, bir çok faktörden dolayı olumsuz etkilenmektedir. Genetik, çevresel vede enfeksiyöz faktörlerin oldukça etkili olduğu inflamatuar iltihabi bağırsak hastalığında, bağışıklık sistemi tetikneiyor vede bağırsak duvarında kontrolsüz bir şekilde devam edecek bir iltihabi reaksiyon baş göstermektedir. Bağışıklık sistemi vede psikolojik faktörlerin etkin rol oynadığı, inflamatuar iltihabı bağırsak hastalığında, genetik kodlamalarda önemlidir. Ailesinde iltihabı bağırsak hastalığı bulunan kişiler, inflamatuar bağırsak hastalığı görülme olasılığı daha fazladır. Hastalık genellik ile bağırsakların sürekli dış etkenlere maruz kalması ile başlamaktadır. Yazımızın devamına giderek iltihabı bağırsak hastalığı belirtileri, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
İltihabı Bağırsak Hastalığı Nasıl Geçer?
İltihabı Bağırsak Hastalığı Belirtileri
– Eklem ağrıları,
– Dışkıda mukus,
– Çocuklarda büyüme geriliği,
– Kilo kaybı,
– Sürekli tuvalete gitme isteği.
İltihabı Bağırsak Hastalığı Komplikasyonları
– Kanser gelişimi,
– Toksik megakolon,
– Fistüller,
– Yapışıklık ve tıkanmalar,
– Kanama.

Alevlenmelerin giderek artışı sırasında vücut bir çok belirti vermektedir. Bu belirtiler, kimi zaman sessiz dönemde de ortaya çıkabileceği gibi, sık görülmeyen belirtilerde olabilmektedir. Duygusal stres, enfeksiyonlar vede diğer akut hastalıklarında alevlenmelerde etkili olduğu bilinen inflamatuar bağırsak hastalığının belirtileri arasında kramp şeklinde ağrı, kanlı ishal vede kansızlık bulunmaktadır. Hamilelik, antibiyotik kullanımı vede steroid vede antienflamatuar ilaçların aniden kesilmesi gibi, kısa süreli eylemler sonucunda da gelişen iltihabı bağırsak hastalığı kısa süreli tedaviler ile iyileşme eğiliminde olabileceği gibi hastanın hayat boyu tedavi alması gereken uzun seyirli hastalık olarakta devam edebilmektedir.
İltihabı Bağırsak Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?
İnflamatuar bağırsak hastalığı tedavisinde, hastanın hikayesi oldukça önemlidir. Alevlenmelerin vede yatışmaların net ortaya konması vede belirtilerin de bu dönemler ile bağdaştırılması, teşhis için önemli ayrıntılar arasında bulunmaktadır. Dışkı incelemesi, tam kan sayımı, sedimantasyon, endoskop, kolonoskopi vede sigmoidokopi ile teşhis edilen inflamatuar bağırsak hastalığında diğer kronik hastalıklar için yapılan tetkiklerde bu hastalıkta önemli rol oynar. Bu hastalığın tedavisi için bir çok yol vardır. Yalnız, bağırsaktaki sorunlara vede hastanın şikayetlerine göre tedavi de şekillenmektedir. İlaç tedavisi ile iltihabı süreci baskılamak vede bağırsak dokusunun iyileşmesine zemin hazırlamak yapılacak ilk yöntemdir. En hafif ilaçla başlanılan tedaviye eğer ki ilacın yetersiz kalması halinde daha da dozu yükseltilerek devam edilmektedir.
İltihabı Bağırsak Hastalığı Neden Olur, gıda zehirlenmeleri de bağırsak enfeksiyonu oluşumuna yol açabilmektedir. Bağırsak enfeksiyonu bulunan kişilerde bağırsak florasının değişimine bağlı olarak sindirim faaliyetleri olumsuz etkilenmektedir. Bu durumda ishal problemi ortaya çıkmaktadır. Sulu dışkılamaya bağlı olarak hastalar sürekli olarak tuvalete çıkma ihtiyacı hissetmektedir. Eğer ki sizin de iltihabı bağırsak hastalığı neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. İltihabı bağırsak hastalığı neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da iltihabı bağırsak hastalığı neden olur, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Raşitizm Belirtileri Nelerdir?