Rahim Sarkması Nedenleri Nelerdir? Rahim Sarkması Nasıl Tedavi Edilir?, Rahim sarkması belirtileri hakkında merak edilen bazı bilgileri yazımızda derledik.
Rahim Sarkması Nedenleri Nelerdir? Rahim Sarkması Nasıl Tedavi Edilir?
Rahmin, sabit tutucu vede asıcı bağların gevşemesiyle, vajinadan dışarıya doğru yer değiştirmesine rahim sarması ismi verilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için rahim sarkması belirtileri ve rahim sarkması nasıl tedavi edilir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Rahim sarkması nedenleri nelerdir?
Rahim sarkması, hafif dereceli olduğu için, genellik ile yakınmaya neden olmaz. Yalnız orta vede ileri dereceli rahim sarmaları alt karın bölgesinde ağrı, basınç, ağırlık hissi vede vajinada dolgunluk hissi şeklinde şikayetlere neden olabilmektedir. Rahim sarkmasının bazı belirtileri vardır. Rahim sarkması, pelvik taban vede ilişkili destekleyici bağ dokuları, bir takım nedenlerden dolayı zayıflayabilir veya hasar görebilmektedir. Uzun süre ayakta kalındığında veya oturulduğunda rahim sarkması belirtileri daha ciddi olabilmektedir. Bilinçsizce yapılan egzersizler veya ağırlık kaldırma da semptomların şiddetinin armasına neden olabilmektedir. Yazımızın devamına giderek rahim sarkması belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Rahim Sarkması Tehlikeli Mi?
Rahim Sarkması Belirtileri
– Mesaneyi veya bağırsağı tam anlamı ile boşaltamama,
– Artan vajinal kaşıntı,
– İdrar kaçırma veya mesaneyi boşaltmak için gelen ani dürtü,
– Vajinal kanama,
– Mesane enfeksiyonları,
– Bel vede sırt ağrısı,
– Ağrılı cinsel ilişki,
– Vajina içerisinde veya dışında yumru veya şişkinlik,
– Vajinada dolgunluk vede basınç hissi.
Rahim Sarkması Nedenleri
– Pelvik tümör,
– Rahimde bulunan miyomlar,
– Astım veya kronik bronşit gibi durumlarda şiddetli öksürük,
– Uzun süreli kabızlık veya tuvalette düzenli olarak ıkınma,
– Obezite,
– Vajinal doğum,
– Hamilelik, özellik ile ikiz veya üçüzler gibi çoğul doğumlar.
Rahim sarkmasının tedavi edilmesi için cerrahi olmayan seçenekler bulunmaktadır. Başvurulan doktor, hastaların yaşına, genel sağlık durumuna vede sarkmanın ciddiyetine göre tedavi planı tercih edebilmektedir. Uygulanan tedavi yöntemleri bireye özgü olmak ile birlikte genellik ile çoğu insan üzerinde etkili olmaktadır. Rahim sarkmasında cerrahi olmayan yöntemler; Vajinal lazer uygulamarı, egzersizler, yaşam tarzı ve diyet, vajinal peser. Rahim sarkmasında cerrahi yöntemler; Histerektomi ile sarkma onarımı ve histerektomi olmadan sarkma onarımıdır.
Rahim Sarkması Nedenleri Nelerdir, orta vede yüksek dereceli rahim sarkması durumlarında cinsel yaşam etkilenebilmektedir. Bireyler bu aşamadaki rahim sarkması durumlarında mutlaka hekime başvurmaları lazım. Yoksa cinsel yaşam zamanla daha ağrılı hal alabilmektedir. Cinsel ilişki sonrasında da ağrılar yaşanabilmektedir. Rahim sarkması belirtileri gösteren bireyler, kadın hastalıkları ve doğum bölümüne gidebilirler. Eğer ki sizin rahim sarkması nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Rahim sarkması nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da rahim sarkması nedenleri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Lenfoma Hastalığı Belirtileri Nelerdir?