Sürekli Uyuma İsteği Neden Olur?

Sürekli Uyuma isteği Neden Olur? Sürekli Uyuma İsteği Tedavisi Var Mı?, Sürekli uyuma isteği nedenleri hakkında bilmeniz gereken bazı bilgileri derledik.

Sürekli Uyuma İsteği Neden Olur? Sürekli Uyuma İsteği Tedavisi Var Mı?

Sürekli Uyuma isteği Neden Olur
Sayfa İçeriği: Sürekli Uyuma isteği Neden Olur

Sürekli uyuma isteği, diğer adı ile hipersomnia, gün boyunca aşırı uyku halinin olması olarak bilinmektedir. Kelime karşılığı sürekli uyuma isteği olarak geçmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için sürekli uyuma isteği nedenleri vede sürekli uyuma isteği tedavisi var mı? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Sürekli uyuma isteği neden olur?

Sürekli uyuma isteği, yorgun vede halsiz oılmak ile karıştırılmamalıdır. Hipersomnia hastaları, okula vede işe gitmekte zorluk çeker, ikili ilişkilerini devam ettirir iken zorlanmaktadır. Sürekli uyuma isteği genellik ile düşük kaliteli uykudan kaynaklanmaktadır. Bazı hastalarda belirtiler, altta yatan sağlık koşullarının etkisi ile meydana gelmektedir. Sürekli uyku isteğinin bazı özellikleri; Sürekli uyuma isteği çoğu zaman, altta yatan tıbbi patolojilerin etkisi ile meydana gelmektedir. Bazı hastalarda bitmeyen uyku isteği tek başına bir rahatsızlık olabilmektedir. Hipersomnia nedeni ile gün içinde çalışmakta zorlanılmaktadır. Hastaların yorgun oldıukları gözlenir vede konsantrasyon problemleri farkedilmektedir. Gündüz aşırı uyku hali olan bireyler, sabah uyanır iken, büyük zorluk yaşamaktalar. Gündelik işlere odaklanmak oldukça güç olmaktadır. Yazımızın devamına giderek sürekli uyuma isteği nedenleri, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Sürekli Uyuma İsteği Tedavisi Var Mı?

Sürekli Uyuma İsteği Nasıl Anlaşılır?

Çok uyuma isteği,
Sürekli uyumak istiyorum,
Devamlı uyuma isteği,
Sürekli uyku hali,
Bitmeyen uyku isteği,
Sürekli uyku isteği,
Sürekli uyumak istemek.

Sürekli Uyuma İsteği Neden Olur

Hangi kelimeler ile ifade edilir ise edilsin, bu durum tip literatüründe hipersomnia olarak ifade edilen rahatsızlığın öncül belirtilerindendir. Hekiminiz sürekli uyuma isteiğinizi detaylı olarak inceleyecek vede altta yatan nedeni belirlemeye çalışacaktır. Bu sayede altta yatan nedene yönelik tedavi planlamasıda yapacaktır. Her insan gün içinde yeterince uyumaya çalışmaktadır. İnsanların bir bölümü yaşadığı şartların etkisi ile yeterince uyuyamayabilir. Dışarıdan bakılınca fazla uyumak bir lüksmüş gibi gelebilmektedir. Yalnız bu durumun bir hastalık olduğunu vede gündelik yaşamı büyük oranda etkiyebildiğini unutmamalısınız. Bitmeyen uyku isteği genellik ile uyku kalitesinin düşük olduğunu göstermektedir. Bu durum altta yatan hastalıklar için bir gösterge olmaktadır.

Hipersomnia Hastalığının Türleri Neledir?

Sekonder hipersomnia,
Primer hipersomnia.

Sekonder hipersomnia; Altta yatan tıbbi patolojilere bağlı sürekli uyuma isteği meydana getirir. Altta yatan bazı sağlık sorunları ise; Bazı ilaçlar, kronik bazı hastalıklar, böbrek yetmezliği, parkinson hastalığı vede uyku apnesi. Uyuşturucu vede alkol kullanımı sürekli uyku isteğini tetikleyebilmektedir. Primer hipersomnia; Altta yatan tıbbi bir durum olmadan meydana gelen süreli uyuma isteği halidir. Bu hastalarda aşırı yorgunluk vede çok uyuma isteği dışında belirti görülmez. Primer hipersomnia, beynin uyku vede uyanma fonksiyonlarını kontrol eden bölümlerinin hasar görmesi sonucunda meydana gelmektedir.

Sürekli Uyuma İsteği Neden Olur

Hipersomnia bazı durumlarda, narkolpesiyle karıştırılabilir. İki hastalık arasında temek farklar vardır. Narkolepsi gün boyunca ni vede önlenemeyen uyku ataklarına neden olmaktadır. Narkolepsi nörolojik patolojidir. Hipersomnia hastaları kendi başlarına uyanık kalabilirler. Yalnız gün boyunca yorgun hissederler. Sürekli uyuma isteği genellik ile altta yatan bazı sağlık sorunları nedeni ile meydana gelir. Altta yatan patolojinin düzeltilmesiyle, kısa sürede tedavi edilebilir.

Sürekli Uyuma İsteği Nedenleri

Yaşlanma,
İlaç yan etkisi,
Depresyon,
Narkolepsi,
Huzursuz bacak sendromu,
Uyku apnesi,
Uykusuzluk hastalığı,
Uyku Yoksunluğu,
Tiroid hormonu eksikliği,
Vitamin eksikliği,
Alkol kullanımı,
Uyuşturucu madde kullanımı,
Aşırı kilo ya da obez olmak,
Kafa travması,
Epilepsi,
Multipl skleroz,
ALzheimer hastalığı.

Hypersomnia Belirtileri

Baş ağrısı,
Cansızlık,
Sarhoşluk hissi,
Odaklanma güçlüğü,
Zihin bulanıklığı,
Halsizlik.
İş ya da okul performansında düşme,
Gün içinde yaşanan olayları hatırlayamama,
Unutkanlık,
Konsantrasyon bozukluğu,
İştah kaybı,
Uyku halinin dışarıdan farkedilmesi,
Araba kullanırken ya da yemek sırasında aniden uyuyakalmak,
Gün boyunca sürekli uyumak istemek,
Motive olma zorluğu,
Gün boyunca halsiz hissetmek,
Yataktan kalkma zorluğu,
Sabah uyanamama.

Hipersomnia Hastalığı Tedavi Edililr Mi
Hipersomnia Hastalığı Tedavi Edililr Mi

Sürekli uyuma isteği olarak bilinen, hypersomnianın tedavisi tamamen altta yatan neden bağlı olarak yapılmaktadır. Hekiminiz uyku ilaçlarını vede bağımlılık yapabilecek ilaçları ilk aşamada reçete etmek istemeyecektir. İlk aşamada bazı yaşam tarzı değişikleri yapmanız lazım. Altta yatan neden belirlendikten sonra, nedene yönelik tedavi metotları uygulanır. Sürekli uyuma isteği şikayetine yol açan nedenler vede bu nedenlere yönelik tedavi adımları bir kaç adımdan oluşmaktadır.

Uyku yoksunluğu tedavisi,
İnsomnia tedavisi,
Uyku apnesi tedavisi,
Huzursuz bacak sendromu tedavisi,
Narkolepsi tedavisi,
Depresyon tedavisi,
İlaç yan etkileri.

Yetersiz ya da kalitesiz uykudan sonra, sürekli uyuma isteği hissetmeniz normal durumdır. Uyku programınızı düzenlemek vede kaliteli uyumak belirtilerinizi hafifletecektir. Sürekli uyku isteğiniz uzun süredir devam ediyor ise, uyku bozuklukları yaşıyorsanız vede ek belirtileri farkederseniz bir sağlık kuruluşuna başvurarak tıbbi yardım alabilirsiniz. Hekiminiz sürekli uyuma isteği şikayetinizi detaylandıraracak vede altta yatan nedeni belirleyerek gerekli tedavi metotlarını planlı biçimde uygulayacaktır.

Süreli Uyuma İsteğini Önlemenin Püf Noktaları

Uyku programına uymak,
Uyumadan önce ılık duş almak,
Rahatlatıcı bir uyku ortamı oluşturmak,
Düzenli olarak egzersiz yapmak,
Sigarayı bırakmak,
Alkol alımını sınırlamak,
Kafein alımını sınırlamak,
Sağlıklı vede dengeli diyet ile beslenmek.

Sürekli Uyuma İsteği Neden Olur, bazı hipersomnia vakaları doğru yaşam tarzı değişikleri ile kontrol alına alınabilmektedir. Bu değişikler ilaç tedavisine yardımcı olabilmektedir. Sürekli uyuma isteğine sahip iseniz bazı yaşam tarzı değişikleri yapabilirsiniz. Eğer ki sizin süreki uyuma isteği neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Süreki uyuma isteği neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da süreki uyuma isteği neden olur, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Colles Kırığı Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed