WordPress Pingback Nasıl Kapatılır? Pingback Nedir? Geri bildirim, olarak tasarlanmış problemleri çözmek için tasarlanmış sistem hakkında bilgiler…
WordPress Pingback Nasıl Kapatılır? Pingback Nedir?
Pingback, diğer adı ile geri izleme olarak bilinen sistem eski zamanlar da site sahiplerini sitelerinden kopyalanan içerikleri otomatik olarak geri izlenim ile etkilediğinden site sahiplerinin de siteleri olumsuz yönde etkilenerek sitelere zarar veriyordu. Altyapısı wordpress olan bir sitenin, siteniz den kopyalanan yazılar için pingback bildirimi alırsınız. Buda ilerleyen zamanlar da spam bildirimler olarak algılanacağından yorumları silmek büyük zaman alacaktır. Geri bildirimler wordpress sistemlerin de kolaylıkla kapatılabiliyor, yazımız da size wordpress üzerinden pingback nasıl kapatılır vede phpmyadmin üzerinden nasıl kapatılır hakkında bilgileri hazırladık.
Aslında pingback kapatmak oldukça basit, geri izleme yorumlarını isterseniz pingback kapatmadan da silmeniz mümkün. WordPress kullanıcılarının eklenti olarak kullanabileceği, litespeed cache eklentisi sayesinde, oldukça kolay yönden pingback geri bildirimleri silebilmektedir. Ama geri bildirimlerden sıkılan webmaster kullanıcıları, direk kapatma yapabilir. Peki pingback nasıl kapatılır? Geri bildirim nasıl kapatılır? sorularının cevaplarını yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.
PİNGBACK ÖZELLİĞİNİ KAPATMA
PhpMyadmin Üzerinden Pingback Kapatma
Öncelikle sitenizin phpmyadmin paneline giriş yapıyoruz. ‘Siteniz.com/phpmyadmin’ üzerinden veritabanına bağlantı sağlıyoruz. Daha sonra ‘UPDATE wp_posts SET ping_status = ‘closed’;‘ koduna yazarak işleminizi tamamlayın vede siteniz de binlerce içerik varsa, bu kod sayesinde artık yazılarınızı tek tek editleme yapmadan geri bildirimleri kapatmış olacaksınız.
WORDPRESS PİNGBACK ÖZELLİĞİNİ DEVREDIŞI BIRAKMA
WordPress, sistemi kullanan site sahipleri öncelikle wordpress admin paneline giriş yapmalı. Vede yan menü üzerinden ‘AYARLAR-TARTIŞMA‘ bölümüne gelerek, ilgili menü içinde yer alan ‘YAZIDAN BAĞLANTILANMIŞ OLAN BLOĞLARI UYARMAYI DENE‘ vede ‘DİĞER BLOGLARDAN GELECEK BAĞLANTI UYARILARINA İZİN VER‘ yazılarının yanında bulunan kutucuklardaki onay işaretlerini kaldırın. En son olarak ise aşağıdan ‘DEĞİŞİKLERİ KAYDET‘ butonuna tıklayarak işlemlerinizi gerçekleştirmiş olursunuz vede pingback özelliği devredışı olacaktır.
WordPress Pingback Nasıl Kapatılır, yazımız da pingback (geri bildirim) özelliği hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğerki sizde pingback nasıl kapatılır hakkında bilginiz yoksa yazımızdan yararlanarak öğrenebilirsiniz. WordPress pingback nasıl kapatılır yazımız hakkında sorularınızı bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Sizde sayfamızı arkadaşlarınızın bilgisi olması için onlarla paylaşmayı unutmayın.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Gebeliği Önleyen Yöntemler Nelerdir?