Benjamin Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? Benjamin Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır? Benjamin çiçeğinin bakımı ile ilgili bir çok bilgiye yazımızdan bulabilirsiniz.
Benjamin Çiçeği Nasıl Yetiştirilir? Benjamin Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?
Dekoratif çiçekler arasında en çok tercih edilen çiçekler arasında son zaman da benjamin çiçeği olmaktadır. Benjamin çiçeklerin bir çok türü bulunmaktadır. Yazımız da ise Benjamin çiçeği nasıl yetiştirilir? ve Benjamin çiçeği bakımı ile ilgili bir çok bilgilere ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Bu bitki uzun ömürlü olmasının sebebiyle bir çok kişi tarafından hem evde, hemde ofiste tercih edilmektedir. Peki benjamin çiçeği nasıl yetiştirilir?
Güney Doğu Asya vede Avusturalya da yetişen benjamin çiçeği anavatanı’da burası bilinmektedir. Bu çiçeğin harika yaprakları ile girdiği her ortama hemen adaptasyon sağlamaktadır. Moracea ailesinden Ficus cinsine ait bitki türüdür. Benjamin çiçeği, eğer ki elverişli toprağı bulur ise bir ağaç gibi büyüyüp uzayabilmektedir. Bu çiçek oldukça hızlı büyüdüğü için dünyanın bazı bölgelerinde kauçuk ağacı olarak geçmektedir. Türkiye’de ise hem evlerde, hemde ofislerde süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Akdeniz bölgesin de yumuşak iklime sahip olan bölgelerde bahçe bitkisi olarak yetiştirilebilmektedir. Bu çiçeğin stralight, egzotika vede ficuspumilasunny gibi türleri de vardır. Sizde yazımızın devamına giderek benjamin çiçeği ile ilgili daha fazla bilgilere ulaşabilirsiniz.
Benjamin Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
Benjamin Çiçeğinin Bakımı
– Benjamin çiçeğinin toprağı mutlaka kumlu vede gübreli olması lazım.
– Benjamin çiçeği direk olarak güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Bol ışık olan yerde muhafaza edilmelidir. Eğer direk güneş alır ise yaprakları yanar vede çiçek zamanla yapraklarını dökmeye başlamaktadır.
– Eğer çiçeğin üzerinde sararma ya da kararma görürseniz mutlaka vitamin takviyesi yapılmalıdır.
– Bu çiçeğin bitki kökleri çok hassas olduğu için biraz daha fazla suya ihtiyaç duymaktadır. Toprağı kurudukça su verilmelidir. Suyun kireçsiz olmasına dikkat etmelisiniz. Kış aylarında daha az suya ihtiyaç duyan bitki türüdür.
– Bu çiçek arada budama yapıldığında daha hızlı büyümektedir. Bu yapılan işlem hem çiçeği rahatlatır, hemde gelişmesine katkı sağlar.
– Ortam ısısı 10 derecenin altına düşer ise çok etkilenir vede yaprakları düşmeye başlar.
Benjamin çiçeğinin çoğaltılması özellikle havaların soğuk olduğu mevsimlerde yapılması daha doğrudur. Öncelikle çiçeğin birden fazla dal vede gövdesi var ise her hangi bir tanesi gövdeye yakın yerden kesilir. Kestiğiniz kısmı küçük bardağa su ilave ederek, içine koyulur. Suyunu ise 10 günde bir değiştirerek yaklaşık 1 ay köklenmesi için bekleyin. Kökler 5 cm kadar uzadıktan sonra nemli toprağa ekin vede sulamadan bir poşet ile bağlayın kesinlikle hava almamalıdır. 1 hafta geçtikten sonra çiçeği poşetten çıkarın ve sulamaya başlayın.
Benjamin Çiçeği Nasıl Yetiştirilir, bu tür bitki çiçeklerini evlerde ve ofislerde süs bitkisi olarak tercih ediyorlar. Harika görünümü ile adeta bulunduğu ortama yapraklarıyla oksijen depolayıp, enerji vermektedir. Bu çiçeği eğer evinize ya da ofisinize koyacaksanız, mutlaka güneş ışığını direk görmeyen yere koyun. Yoksa yaprakları dökülür. Eğer sizin de benjamin çiçeği nasıl yetiştirilir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Benjamin çiçeği nasıl yetiştirilir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da benjamin çiçeğinin bakımı yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Rüyada Kız Çocuğu Görmek Nedir?