Benjamin Yaprakları Neden Sararır?

Benjamin Yaprakları Neden Sararır? Sararan Benjamin Yaprakları Bakımı, Sararan benjamin yaprakları nasıl canlandırılır? Hakkında bazı bilgileri derledik.

Benjamin Yaprakları Neden Sararır? Sararan Benjamin Yaprakları Bakımı

Benjamin Yaprakları Neden Sararır
Sayfa İçeriği: Benjamin Yaprakları Neden Sararır

Benjamin bitkisinin yapraklarının sararması, çeşitli faktörlere bağlı olarak meydana gelmektedir. Bu faktörlerin bilincinde olmak, yaprak sararması ile başa çıkmanın ve bitki sağlığını yeniden kazanmanın anahtarıdır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz sararan benjamin yaprakları nasıl canlandırılır? ve sararan benjamin yaprakları bakımı sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Benjamin yaprakları neden sararır?

Benjamin bitkisinin yaprakları sarardığında, bitkinin sağlığını yeniden kazanmak vede canlandırmak adına çeşitli önlemler alınabilmektedir. Benjamin bitkisi, aydınlık yalnız doğrudan güneş ışığından korunmuş ortamları tercih etmektedir. Aşırı güneş ışığına maruz kalmak, yapraklarda yanıklara vede sararmalara nedne olabilmektedir. Yetersiz ışık da benjamin bitkisinin sararmasına yol açabilmektedir. Benjamin yaprakları sararması, toprağında yeteri kadar mineral vede vitamin kalmadığı zaman çiçeklerinizin yaprakları zaman ile sararabilmektedir. Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığında yapraklarında sararma gibi belirtiler göstermektedir. Bu durumda kesinlkle çiçeklerinize besin takviyesi yapmanız gerekmektedir.

Benjamin yaprak döküyor ise, verdiğiniz su miktarından memnun değildir veya bulunduğu konumdan. Konumlandırdığınız alanda 1 haftalık aralıklar ile yer değişikliği yaparak sevdiği yeri bulabilirsiniz. Yerini sevdiğnde hızlıca yeşil yapraklar verecektir. Sulama rutinini toprağı kontrol ederek oluşturabilirsiniz. Sararma nedeni eğerki saksı değişimde fazla büyük bir saksıya geçti iseniz vede fazla toprak ile kökleri boğduysanız böyle bir sorun meydana gelebilmektedir. Toprağını havalandırabilir, sorun çözülmez ise, saksı vede toprak değişimini deneyebilirsiniz. Yaprak sararmasının bir diğer nedeni de fazla sulamadır. Yazımızın devamına giderek benjamin yaprakları neden sararır, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Sararan Benjamin Yaprakları Nasıl Canlandırılır?

Benjamin Yaprakları Sararma Nedenleri

Fosfor eksikliği,
Yüksek tuz konsantrasyonu,
Hastalıklar ve zararlılar,
Besin eksikliği,
Toprak kalitesi ve drenaj,
Hava nem seviyeleri,
Sulama uygunsuzluğu,
Işık koşulları.

Fosfor, bitkilerin büyüme vede enerji transferi için oldukça önemlidir. Fosfor eksikliği, benjamin yapraklarında mor renk değişiklikleri vede sararmaya neden olabilmektedir. Toprakta biriken fazla tuz, köklerin zarar görmesine vede yapraklarda sararmaya neden olabilmektedir. Toprağı, düzenli olarak yıkamak ya da uygun drenaj sağlamak bu problemi çözebilmektedir. Bakteri, mantar enfeksiyonları ya da zararlı böcekler benjamin bitkisinin yapraklarına zarar verebilmektedir. Bu durumda yapraklarda sararma vede lekelenme görülebilmektedir. Yeterli besin alamayan bitkilerde sararma görülebilmektedir. Benjamin bitkisi için dengeli bir sıvı göbre kullanmak, besin eksikliğini gidermeye yardımcı olabilmektedir.

Benjamin bitkisi, iyi drenajlı, hafif asidik vede besin bakımından zengin toprakları tercih edilmektedir. Toprağın drenajı yetersizce ya da toprak kalitesi uygun değil ise, köklerde sorunlar ortaya çıkabilir vede sararma meydan gelebilmektedir. Benjamin bitkleri yüksek nem seviyelerini sevmektedir. Düşük nem, yapraklarda kuruma vede sararma sorunlarına yol açabilmektedir. Özellikle kış aylarında iç mekan hava neminin düşmesi bu durumu tetikleyebilmektedir. Aşırı sulama ya da yetersiz ulama, benjamin bitkisinin yapraklarının sararmasına neden olabilmektedir. Toprak sürekli olarak su içinde kalmamalı. Yalnız, aşırı kurumamış olmalıdır. Benjamin bitkisi aydınlık yalnız, doğrudan güneş ışından korunmuş ortamları tercih etmekteler. Aşırı güneş ışıığına maruz kalmak, yapraklarda yanıklara vede sararmalara neden olabilmektedir. Yetersiz ışık da benjamin bitkisinin sararmasına yol açabilmektedir.

Sararan Benjamin Yapraklarının Canlandırılma Yöntemleri

Düzenli bakım ve gözlem,
Transplantasyon,
Hastalıkları ve zararlıları kontrol etme,
Kök kontrolü ve bakım,
Toprağı yıkama,
Toprağı yenileme,
Fosfor içeren gübre kullanma,
Hava nemini artırma,
Sulama düzenini ayarlama,
Işık koşullarını iyileştirme.

Bitkinizi düzenli olarak gözlemleyerek yapraklarındaki değişiklere hızlı biçimde müdahale edebilirsiniz. Düzenli sulama, gübreleme vede temizlik gibi bakım işlemlerini aksatmamak oldukça önemlidir. Bitkinin kök sistemi çok büyüdüğünde ya da toprak değişikleri gerektiğinde bitkiyi daha büyük saksıya ya da yenilenmiş bir toprak karışımına transplant etmek faydalıdır. Bitkinin yapraklarında sararma vede lekelenme nedenleri hastalıklar ya da zararlılar olaiblmektedir. Gerekir ise uygun mücadele yöntemlerini uygulayarak bitki sağlığını yeniden kazandırabilirsiniz. Bitkinin kök sistemini kontrol edeek çürümüş ya da zarar görmüş kökleri kesmek, sağlıklı kökleri korumak adına önemlidir. Bitkinin kökleri sağlıklı olduğunda yapraklar da canlanabilmektedir. Topraktaki biriken fazla tuzları temizlemek adına, ara sıra bitkinin olduğu saksıyı yıkabilir ya da üst toprak ilave ederek toprağı tazeleyebilirsiniz.

Benjamin Yaprak Dökmesi Nasıl Önlenir
Benjamin Yaprak Dökmesi Nasıl Önlenir

Toprak kalitesini iyileştirmek adına benjamin bitkisinin olduğu saksıyı yenileyebilir ya da toprağa uygun organik malzemelere ilave edebilirsiniz. Fosfor eksikliği sararmaya neden olabilmektedir. Fosfor içeren bir sıvı gübre kullanmak, bitkinin besin ihtiyaçlarını karşılayarak yaprak rengini canlandırabilmektedi.r Benjamin bitkleri yüksek nem seviyelerini sevmektedir. Bitkinin etrafına nem artırıcı bir kabı su ile doldurarak ya da başka nemlendirme yöntemleri kullanarak hava nemini artırabilirsiniz. Toprak sürekli olarak su içinde kalmamalı. Yalnız, aşırı kurumamış olmalıdır. Sulama düzenini gözden geçirerek bitkiye yeterli su sağlamak oldukça önemldşr. Benjamin bitkisi parlak, yalnız doğrudan güneş ışından korunan bir ortamı tercih etmektedir. Bitkiyi aşırı güneşten ya da ışıksız bir ortamdan uzaklaştırarak uygun ışık koşullarını sağlamak sararan yaprakları canlandırabilmektedir.

Benjamin Yaprakları Neden Sararır, eğer ki sizin de benjamin yaprakları neden sararır yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Benjamin yaprakları neden sararır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı benjamin yaprakları neden sararır hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Alkalen Fosfataz Yüksekliği Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed