Japon Balığı Neden Ölür? Akvaryum Balığı Neden Ölür? Evde bakılan balıklar neden ölür? İle ilgili bilinmesi gereken bazı bilgiler yazımızda.
Japon Balığı Neden Ölür? Akvaryum Balığı Neden Ölür?

Akvaryum balıklarının ölüm nedenlerinin bazı çeşitleri vardır. Ölümlerinin en yaygın nedenlerini anlamak, balık sahiplerinin akvaryumlarında oluşabilecek ölümcül kazaları önlemelerine yardımcı olabilmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için evde bakılan balıklar neden ölür? ve akvaryum balığı neden ölür? Soruları ile ilgili cevaplara ulaşabilirsiniz. Peki Japon balığı neden ölür?
Akvaryum sağlıklı balıkları desteklemek için uygun kimyayı geliştirmeden önce, sudaki yoğun nitrat vede amonyum konsantrasyonları ile ölümcül olmaktadır. Zamanla sudaki doğal bakteriler bu kirleticileri dengeleyecektir. Yalnız bu denge sağlanana kadar süs balıkları beklenmedik biçimde ölebilmektedir. Sağlıklı ve yerleşik akvaryumda su kimyası, yerleşik balıklar, bitkiler vede bakteriler ile dikkatli biçimde dengelenir. Büyük miktarlar da suyun hızla değiştirilmesi bu kimyayı bozacak vede balıkları şok ederek balıkların ölümlerine neden olur. Suyun ara sıra değiştirilmesi lazım, yalnız ani vede büyük değişiklikler zararlı olur. Yazımızın devamına giderek japon balığı neden ölür, ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz.
Evde Bakılan Balıklar Neden Ölür?
Akvaryum Balığı Neden Ölür?
Akvaryumda genel su kalitesi, balık sağlığında en önemli bileşendir. Suyun tuzluluğu, pH seviyeleri, filtrasyon verimliliği vede diğer kalite sorunları ideal seviyeler de tutulmalıdır. Yoksa bunlardan herhangi biri balık ölümlerine neden olur. Çoğu balıklar, akvaryumdaki çeşitli sıcaklıkları tolere edebilir. Yalnız ani ya da dramatik sıcaklık değişiklikleri strese neden olabilir. Bu da balıkları hastalığa karşı daha duyarlı hale getirmektedir. Çok sert değişiklikler hızlı ölümlere neden olur. El losyonu, böcek spreyi, parfüm, sabun, temizlik kimyasalları vede diğer görünüşte zararsız malzemeler gibi küçük miktarlardaki zehirli kirleticiler bile balıklar için ölümcül olur. Su bu maddeler ile kirlenirse balıklar zarar görebilir.
Balıkların günde üç öğüne ihtiyacı yoktur vede aşırı yemleme sadece yiyecekleri boşa harcamak ile kalmaz, aynı zamanda bozulmuş yemler akvaryumu kirletebilir. Hassas kimyasının dengesini bozabilmektedir. Balıklar her gün sadece bir kaç ağız dolusu yiyeceği ihtiyacı duyarlar vede ek yeme ihtiyaçları yoktur. Balıklar akvaryuma alınmadan önce hasta, stresli ya da kötü durumda ise, en iyi akvaryum koşulları bile onları canlı tutmayabilir. Japon balıklarının ölüm nedenlerinin başında, fazla yemleme gelmektedir. Bu da beslenme konusunda bilinçsizce uygulanan davranışların çokluğunu göstermektedir. Aşırı yemlemeden uzak durulması gereken, japon balıklarının günde 1 ila 2 kez yemlemek yeterli olmaktadır.
Japon Balığı Neden Ölür, akvaryum balıklarının ani ölümlerinin ana nedeni sudaki oksijen azalmasına bağlı olarak gelişen boğulmalardır. Çünkü nadir olarak bir kaç balık türü dışında akvaryum balıklarının çoğu yaşamak için suda çözünmüş oksijene ihtiyaç duyarlar. Ani balık ölümlerinin diğer önemli nedeni de yanlış su değişimi olmaktadır. Eğer ki sizin de japon balığı neden ölür, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Japon balığı neden ölür, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da japon balığı neden ölür, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Hamstring Sakatlıkları Neden Olur?