PVC Zemin Kaplama Su Geçirir Mi? PVC Zemin Kaplama Nasıl Yapılır? PVC zemin kaplama nasıl döşenmeli? Hakkında merak edilen bazı bilgileri yazımızda derledik.
PVC Zemin Kaplama Su Geçirir Mi? PVC Zemin Kaplama Nasıl Yapılır?

Pek çok renk, desen vede dekor da PVC zemin kaplaması ısıyı az iletir vede aynı zaman da kullanımı da çok kolaydır. PVC’nin döşeneceği zemin düz ve temiz ise, daha önce odasının zeminini hiç PVC ile kaplatmamış kişiler bile kolaylıkla döşeme işlemini yapabilir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için PVC zemin kaplama nasıl döşenmeli? ve PVC zemin kaplama nasıl yapılır? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki PVC zemin kaplama su geçirir mi?
PVC; temiz, kuru vede düz olan her türlü zemin üzerine yapılabilir. Yalnız PVC zemin kaplamaları su geçirmez özellikte olduğundan, alt yüzey de mevcut olan ya da sonradan ortaya çıkabilecek su ve nemin burada hapsolacağı da unutmamanız lazım. Bu neden ile, giriş katlarında PVC döşemeye başlamadan önce, gerekli yalıtım uygulanmalıdır. Alt yüzeyin temiz vede her türlü toz, kir, yağ ve boydan arındırılmış olması oldukça önemlidir. PVC zemin kaplama üzerine, PVC döşenmesi genellik ile önerilmez. Bu uygulamalar da yapıştırıcının içindeki, bazı malzemeler kısa süre içinde üst yüzeye doğru çıkar vede çıkarılması mümkün olmayan lekelere neden olur. Yazımızın devamına giderek PVC zemin kaplama nasıl yapılır, ile alakalı daha falza bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
PVC Zemin Kaplama Nasıl Döşenmeli?
PVC Zemin Kaplama Nasıl Yapılır?
PVC döşemeye başlamadna önce, bir mezura yardımı ile PVC’yi döşeyeceğiniz alanın uzunluk ve genişlik olarak ölçülerini alınız vede ne kadar PVC’ye ihtiyacınız olduğunu hesaplayınız. Rulo halindeki PVC’yi, hem düzleşmesi hemde gerekli kesimleri yapabilmeniz için tersten zemine seriniz. PVC’yi çelik mastar vede maket bıçağı yardımı ile aldığınız ölçülere uygun olarak kesiniz. Kestiğiniz vede yapıştırılmaya hazır PVC’nin şeridinin kaplanacağı alana sürünüz vede sonra PVC’yi yapıştırınız.
Duvar kenarlarına ya da mobilyalara denk gelen kısımlardaki fazlalıkları bir maket bıçağı yardımcı ile diplerinden kesiniz. Bir çek pas yardımı ile zeminin üzerinden geçiniz. Çek pas ile zeminin altında kalan havayı dışarı çıkartınız. Bu işlem tamamlandıktan sonra, süpürgeliklerinizi duvar kenarlarına yerleştiriniz vede çekiç yardımı ile duvara çivileyiniz. Farklı zemin döşenmiş odaların geçişlerin de, mutlaka geçiş profilleri kullanmalıdır. Aynı tarz döşeme yapılmış odaların geçişlerinde de, profil kullanmaya gerek kalmaz. Şayet kaplamalar odanın belli bir bölümün de, döşenecek ise bu durumda kenar ya da kapama profilleri de gerekebilmektedir.
PVC zemin kaplama, genel olarak hastane, ofis veya okul gibi büyük yapıların zeminlerin de tercih edilmektedir. Bu kaplama yaklaşık olarak 2 mm kalınlığındadır. Tek kat olarak döşemesi yapılabilmektedir. Rulo yapıştırıcılardan yararlanılarak oldukça kolay şekil de döşemesi tamamlanmaktadır. PVC zeminler kendiliğinden kurulabilen en kolay döşeme türlerinden biridir. Çok uzun süre dayanıklı olarak kullanabilirsiniz. PVC zemin kaplama, bir çok farklı müşterler için önerilen en iyi zemin kaplama seçeneklerinden biridir. Çünkü PVC kaplama oldukça avantaja sahiptir.
PVC Zemin Kaplama Su Geçirir Mi, PVC zemin kaplama özelliklerin de, su geçirmez özelliği bulunmaktadır. Eğer ki sizin de PVC zemin kaplama su geçirir mi, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. PVC zemin kaplama su geçirir mi, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da PVC zemin kaplama su geçirir mi, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Elektronik Teknolojisi Bölümü Nedir?