Akalazya Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Akalazya Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Akalazya Neden Olur? Akalazya hastalığı ile ilgili nedenleri ve belirtilerini sayfamızdan öğrenebilirsiniz.

Akalazya Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Akalazya Neden Olur?

Akalazya Hastalığı Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Akalazya Hastalığı Belirtileri Nelerdir, Akalazya Neden Olur, Akalazya Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır, Akalazya Belirtileri, Akalazya Hastalığı Nedenleri, Akalasya Hastalığı Nedir, Akalasya Nedir, Akalazya Hastalığı Tedavisi

Akalazya hastalığı belirtileri nelerdir ile ilgili bilinmesi gereken hastalıkla bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz. Akalazya neden olur? hakkın da tüm merak ettiğiniz her şeyi yazımızın devamından öğrenebilirsiniz. Akalazya nedenleri ve akalazya belirtilerini sizler için sayfamız da hazırladık. Peki akalazya hastalığı belirtileri nelerdir? detayları ile sayfamızda paylaştık.

Akalazya hastalığı sinsi ilerleyen bir hastalıktır. Son zamanlar da en çok araştırılan akalazya hastalığı, ağız içindeki yemek yutma eylemi kasılma dalgasıyla mideye inmektedir. Bu da yemek borusu sürecinde aşağı inerken, büzgen kas bunu kolaylaştırma görevi görmektedir. Büzgen kas ise diğer adı ile alt sfinkterde sürekli olarak kasılma ortaya çıkarır. Yalnız yemek olmadığı sırada bu kasın gevşemesi reflüye neden olur iken yutma sırasın da zorlanması akalazya hastalığına neden olur. Bu durum ise kişinin yemek yerken zorlanmasına sebebiyet vermektedir. Bu durum ilerlediğin de ise yemek borusu kanserine yol açabilmektedir.

AKALAZYA HASTALIĞI TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Akalazya hastalığının erken teşhisi oldukça zordur. Bu rahatsızlığın belirtileri başlar, başlamaz bir uzman hekime görünmekte fayda var. Yutma güçlüğü ile meydana gelen bu durum sonrası uzmanlar özellikle akciğer filmi, yemek borusundaki basınç ölçümü, üst endeskopi vede fiziki muayene gibi testler yapılmaktadır. Akalazya hastalığın da özellikle ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Hasta aç karnına ilaçlarını tüketmelidir. Uzun süre ise yağlı gıdalardan uzak durması konusun da uzmanlar uyarmaktadır. Yemek sırasın da ise lokmaların küçük vede iyi çiğnenerek yutulması söylenmektedir. Endeskopi ile ileri olan duruma müdahele edilmektedir. Mide üstü yemek borusu altı olan kısma süni şişme sağlanarak aksın çalışması sağlanmaktadır.

Akalazya rahatsızlığı olan hastalar genellikle uzaman göğüs ağrısı şikayeti ile gitmekteler. Bazı durumlar da ise hasta göğüs ağrısını, kalp ağrısı ile karıştırmaktadır. Yemek atıklarının geri gelmesi veya yemeğn hiç gitmemesi hastanın boğulma hissi yaşamasına sebep olmaktadır. Bu durum ise öksürükle de devam etmektedir.

Bu gibi durumların en ilerisi ise yemeklerin yemek borusundan çıkarak soluk borusuna kaçması gibi ciğerlerin enfeksiyon kapmasına neden olur. Bu da daha farklı ciddi durumlara sebep olmaktadır. Araştırmalara göre bu rahatsızlığın genetiksel durumun yüzde bir etkili olduğu yalnız virüslere bağlı enfeksiyonlar, skleroderma, diyabet, mide borusu kanseri vede chagas hastalıklar etkili olmaktadır.

AKALAZYA HASTALIĞI BELİRTİLERİ

Mide üstünde şiddetli kasılmalar.
Ani kilo kayıpları.
Yutkunurken zorlanmalar.
Yemek atıklarının yatarken ağza geri gelmesi.
Geğirme sırasında ağızda kötü kokular.
Sürekli mide ağrısı sebebi ile iştahsızlık.
Nefes alırken tıkanıklık yaşama.
Yemek borusun da bir şeylerin kalma hissiyati.
Akalazya hastalığının ilk belirtisi yemek sonrası göğüs vede orta kısmında yaşanan şiddetli ağrı gibi durumlar ile kendini göstermektedir.

Akalazya Hastalığı Belirtileri Nelerdir, yazımız da hazırladığımız akalazya hastalığı belirtilerini öğrenebilirsiniz. Sizin de eğerki akalazya hastalığı belirtileri nelerdir, yazımız hakkın da kafanıza takılan sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Akalazya hastalığı belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla da paylaşarak, arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Maydanoz Suyunun Faydaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed