D Vitamini Fazlalığı Nedenleri Nelerdir?

D Vitamini Fazlalığı Nedenleri Nelerdir? D Vitamini Fazlalığı Belirtileri, D vitamini fazlalığı nasıl tedavi edilir? İle ilgili bilinmesi gerekenler.

D Vitamini Fazlalığı Nedenleri Nelerdir? D Vitamini Fazlalığı Belirtileri

D Vitamini Fazlalığı Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: D Vitamini Fazlalığı Nedenleri Nelerdir

D vitamini fazlalığına dikkat edilmesi gerekmektedir. D vitamini değer aralığı her zaman normal olmalı. Bazı belirtiler D vitamini fazlalığını belli etmektedir. Yazımızın içeriğin de ise D vitamini fazlalığı belirtileri ve D vitamini fazlalığı nasıl tedavi edilir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki D Vitamini fazlalığı nedenleri nelerdir?

Bir çok insanın yaşam koşulları, kapalı ortamlar da çalışmak, açık hava aktivitelerini yeteri derecede gerçekleştirmemek vede yetersiz beslenme de D vitamini eksikliği arttırmaktadır. D vitamini eksikliği, her yaş grubunu etkilemekte ve bir çok hastalığa da davetiye çıkarmaktadır. Erişkin bireyler de kemik yumuşamasına vede miyopati denilen kas hastalığına neden olmaktadır. Çocuklarda da büyüme geriliği, raşitizm vede kan kalsiyumun da düşmeye bağlı epileptik nöbetler halinde belirtiler vermektedir. D vitamini eksikliği ile kalp damar hastalığı riski de artmaktadır. Yalnız sağlıklı kişilerin ek D vitamini alması kalp damar hastalığı riskini azaltmaz. D vitamini eksikliğinde saç dökülmesi, akut solunum yolları enfeksiyonlarını da beraberinde getirebilir. Siz de yazımızın devamına giderek, D vitamini fazlalığı nedenlerini ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.

D Vitamini Fazlalığı Belirtileri Nelerdir?

D Vitamini Fazlalığı Nedenleri

D vitamini fazlalığı zehirlenmelere yol açabilmektedir. Zehirlenme sonucunda gelişen böbrek yetmezliği vede kalp yetmezliği ölüme neden olabilmektedir. D vitamini fazlalığı sonucun da baş ağırısı, ağız da metalik tat, hipertansiyon, böbrek taşları, damar duvarların da kalsiyum birikimi, bulantı, pankreatit vede kusma yaşanabilir. Bu sebeple ölçüm yapılmadan gereksiz miktar da D vitamini takviyesi tavsiye edilmemektedir. D vitamini fazlalığını yok eden güneş ışınları, zehirlenmeye karşı da koruma sağlamaktadır.

D Vitamini Fazlalığı Belirtileri

İştah kaybı.
Yorgunluk.
Sık idrara çıkma.
Kilo kaybı.
Bulantı, kabızlık ve kusma gibi sindirim sistemi problemleri.
Kalp ritim bozukluğu.
Yüksek tansiyon.
Kas güçsüzlüğü.
Aşırı susuzluk çekme ve su kaybı.
Odaklanma sorunları.

D Vitamini Fazlalığı Nasıl Atılır
D Vitamini Fazlalığı Nasıl Atılır

D vitamini fazlalığı kanda kalsiyum fazlalığı anlamına gelen hiperkalsemi sorununa yol açmaktadır. Eğer ki hiperkalsemi uzun zaman devam eder ise, çeşitli hastalıklar vede sorunlar ortaya çıkabilir. Bu hastalıklar damar sertleşmesi, kemik erimesi, böbrek hasarı vede böbrek taşı olarak görülebilir. D vitamini fazlalığı nedenleri arasında D vitamini takviyeleri, besin değeri ve risk faktörleri bulunmaktadır.

D vitamini fazlalığını düşürmek için, D vitamini takviyeleri kullanırken dikkatli davranmalısınız. Kalsiyum barındırmayan beslenme programı uygulayın. İleri safha da D vitamini fazlalığını yol açtığı, şiddetli hiperkalsemi vakalarında bazı ilaç tedavileri uygulanabilir.

D Vitamini Fazlalığı Nedenleri Nelerdir,d vitamini fazlalığı vücudun susuz kalmasına neden olur. Yüksek kalsiyum seviyeleri, böbreklerin su tutmasını sağlayan antidiüretik hormonların etkilerini de azaltabilmektedir. Bu yüzden D vitamini takviyesi alırken dikkat etmeli. Eğer ki sizin de d vitamini fazlalığı nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. D vitamini fazlalığı nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da D vitamini fazlalığı nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Beyaz İdrar Rengi Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed