Flavonoidlerin Faydaları Nelerdir? Flavonoidler Nedir?, Flavonoidler içeren besinler hakkında merak edilen bazı bilgileri yazımızda hazırladık.
Flavonoidlerin Faydaları Nelerdir? Flavonoidler Nedir?
Antioksidan özelliğine sahip olan vede bitkilerde, sebzeler, çaylarda bulunarak vücuda alınan doğal bileşiklere flavonoidler denir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için flavonidler içeren besinler ve flavonoidler nedir? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Flavonoidlerin faydaları nelerdir?
Bileşikler ile bitkilerde koku, tat vede renk özellikleri oluşturmaktadır. İnsan sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahip olan flavonoidler, bir çok gıdada bulunmaktadır. Flavonoidler, antioksidan yapısının yanında kalp sağlığına etki ederek, bağışıklık sisteminin desteklenmesinde etkili olmaktadır. Böylelikle vücutta meydana gelen enfeksiyonlar ile savaşmaktadır. Flavonoidlerin farklı alt grupları bulunmaktadır. Bunlar arasında flavonoller, flavonlar, flavanonlar, izoflavonlar, antosiyaninler vede kateşinler bulunmaktadır.
Flavonoidler, anti-inflamatuar vede antioksidan özellikler iile sağlık bakımından kronik hastalıkların önlenmesi, beyin sağlığını geliştirme gibi bir çok faydası bulunmaktadır. Flavonoidler, çeşitli meyve, sebze, bitki vede içeceklerde bol miktarda bulunan bir bileşen türüdür. Flavonoidler, anti-inflamatuar vede antioksidan etkileri, vücutta oluşabilecek sağlıksız hücrelere karşı savaşabilmektedir. Bu durum kanser hücrelerini de etkilese de kesin olarak bir kanıtı yoktur. Yazımızın devamına giderek flavonoidlerin faydaları, ile alakalı daha fazla blgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Flavonoidler İçeren Besinler Nelerdir?
Flavonoidlerin Faydaları
– Anti-inflamatuar vede antioksidan etkileri bulunmaktadır,
– Tip 2 diyabet riskini azaltır,
– Yüksek tansiyonu yönetir,
– Beyin sağlığını destekler,
– Kalp sağlığına iyi gelmektedir.
Flavonoid İçeren Meyveler
– Üzüm,
– Erik,
– Kiraz,
– Ahududu,
– Böğürtlen,
– Limon,
– Portakal,
– Nar,
– Yaban mersini,
– Elma,
– Çilek.
Flavonoid İçeren Çaylar
– Siyah çay,
– Yeşil Çay.
Flavonoid İçeren sebzeler
– Mercimek,
– Domates,
– Yeşil biber,
– Brokoli,
– Fasulye,
– Soya fasulyesi
– Baklagiller vede tohumlar,
– Ispanak,
– Lahana,
– Soğan, kırmızı soğan.
Kakao flavonoidler bakımından zengin besinler arasında bulunmaktadır. Bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesi, flavonoidlerin sağlık bakımından fayda sağlamasına yaramaktadır. Özellikle taze vede işlenmemiş şekilde tüketmek, flavonoidlerin faydasının artmasına yardımcı olmaktadır. Flavonoidler bakımından zengin bir beslenme biçimini benimsemek, tip 2 diyabet riskini de azaltabilmektedir. Flavonoidin vücuda alınması tip 2 diyabet riskinin daha düşük olması ile ilişkidir. Flavonoidler vücuda farklı biçimlerde etki etmektedir. Bu açıdan zengin besinler tüketmek yüksek tansiyonun yönetilmesini sağlamaktadır. Flavonoidler, beyin sağlığının desteklenmesine yardımcı olarak, beyne giden kan akışının iyileştirilmesinde etkili olmaktadır.
Flavonoid bakımından zengin bir beslenme biçimi ile bireyin bilişsel vede hafıza işlevi artarak fayda sağlamaktadır. Flavonoidler bakımından zengin bir beslenme biçimini tercih etmek kalbe fayda sağlamaktadır. Özellikle hipertansiyonun yarattığı semptomları hafifletmeye yardımcı olmaktadır. Çilek, elma vede armut gibi flavonoid bakımından zengin olan besinler bu noktada daha fazla tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Flavonoidler suda çözünür bileşikler olarak bilinmektedir. Bunun yanında vakuollerinde depolanma sağlarlar. Özellikle sebzelerde bulunan flavonoidler kırmızı besinlerde sıkça bulunmaktadır. Bunlar arasında lahana, pancar, domates, kırmızı soğan gibi besinler sayılabilmektedir.
Flavonoidlerin Faydaları Nelerdir, eğer ki sizin de flavonoidlerin faydaları nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Flavonoidlerin faydaları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı flavonoidlerin faydaları nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Çıyan Sokması Beliritleri Nelerdir?