Kaposi Sarkomu Belirtileri Nelerdir?

Kaposi Sarkomu Belirtileri Nelerdir? Kaposi Sarkomu Nasıl Tedavi Edilir?, Kaposi sarkomu nedenleri nelerdir? Hakkında merak edilen bazı bilgileri derledik.

Kaposi Sarkomu Belirtileri Nelerdir? Kaposi Sarkomu Nasıl Tedavi Edilir?

Kaposi Sarkomu Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Kaposi Sarkomu Belirtileri Nelerdir

İnsan herpes virüsü 8 nedeni ile meydana gelerek ciltte ağrısız, mor lekeler şeklindeki belirtileri le görülen özellikle kan vede lenf damarlarında meydana gelen damar tümörüne kaposi sarkomu denir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz kaposi sarkomu nasıl tedavi edilir? ve kaposi sarkomu nedenleri nelerdir? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Kaposi sarkomu belirtileri nelerdir?

Yumuşak doku sarkomunun bir şekli olan kaposi sarkomu, bağışıklık sistemi zayıf olan bireyleri vede HIV/AIDS hastalarını etkilemektedir. Bu virüs vücuda girdiğinde sağlıklı hücrelerin kanserli hücrelere dönüşmesine neden olabilmektedir. Kaposi sarkomuna yönelik olarak tedavi seçenekleri arasında cerrahi müdahale, radyoterapi vede kemoterapi bulunmaktadır. Kaposi sarkomu, herpes virüsünün yarattığı enfeksiyon nedeni ile kanın vede lenfatik damarları kaplayan hücrelerin enfekte olması nedeni ile meydana gelmektedir. Sağlıklı hücrelerin kanserli hücrelere dönüşmesine neden olan bu durum genellikle düşük bağışıklık sistemi, genetik faktörler, yaş vede cinsel aktiviteden dolayı meydana gelmektedir. Bunun yanında HIV/AIDS hastalarında da sıklıkla görülen bir durumdur.

Kaposi sarkomu belirtileri, ciltte özellikle bacaklar, yüz vede ayaklarda morumsu lekeler şeklinde meydana gelmektedir. Cildin altında bulunan dokuda, ağızda, burun vede anüsün içerisini kaplayan mukozada lezyonlar gelişebilmektedir. Kaposi sarkomu ilerlediği durumda da belirtileri akciğer, karaciğer ve karın gibi iç organların astarında da görülebilmektedir. Yazımızın devamına giderek kaposi sarkomu belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Kaposi Sarkomu Nasıl Tedavi Edilir?

Kaposi Sarkomu Belirtileri

Ağızda oluşan lezyonlardan dolayı ağız bölgesinde ağrı,
Mide kanaması vede karında meydana gelen lezyonlardan dolayı karın ağrısı,
Sindirim sisteminde meydana gelen lezyonlardan dolayı ishal, kusma vede kabızlık,
Akciğerleri etkilediği durumda nefes almada güçlük vede kan kusma,
Lenf bezlerinde etki ettiğinde görülen lenfödem,
Vücudun herhangi bölgesinde görülen kahverengi, mor vede kırmızı lekeler.

Kaposi Sarkomu Nedenleri

Coğrafi bölge vede etnik köken,
Genetik yatkınlık,
Cinsiyet.

Kaposi Sarkomu Nasıl Bulaşır
Kaposi Sarkomu Nasıl Bulaşır

Aile geçmişinde kaposi sarkomu öyküsü olan bireylerde görülme olasılığı yüksektir. Kadınlara göre erkeklerde kaposi sarkomu daha yaygın olarak görülmektedir. Afrika, Akdeniz vede Orta doğu gibi bögelerde kaposi sarkomu diğer bölgelere göre daha çok görülmektedir. Kaposi sarkomunu teşhis etmek uzman hekimin muayenesinin ardından, bir kaç farklı test uygulanabilmektedir. Bu testler içerisinde biyopsi, röntgenler, CT tarama, PET taraması, endoskopi, bronkoskopi bulunmaktadır. Uzman hekim ayrıca lenf düğümlerinizi kontrolünü sağlayacaktır. Kaposi sarkomuna neden olan herpes virüsü tedavi edilmese de, yarattığı semptomlara yönelik olarak uygulamalar yapılabilmektedir. Teşhisin ardından tanının boyutu ve hastalığın yaygınlığına bakılarak tedavi süreci belirlenmektedir.

Kaposi Sarkomu Nereyi Tutar?

Kaposi sarkomu olan bireyler için uygulanabilecek ilk tedavi yöntemi kanserin büyümesine neden olan zayıf bağışıklık sisteminin güçlendirilmesidir. AIDS hastalarında meydana gelen kaposi sarkomuna yönelik olarak antiretroviral tedavi uygulanabilmektedir. Bunun yanında immün baskılayıcı ilaçlarnın dozajının azaltılması uzman hekim tarafından tavsiye edilmektedir. Ciltte bulunan küçük lezyonlara karşı doğrudan lezyonları hedef alacak kriyocerrahi, fototerapi, lokal radyasyon vede kemoterapi enjeksiyonu uygulanabilmektedir. Bağışıklık sistemi güçlendirilerek yetersizliği giderildiğinde kaposi sarkomunu vücuttan atmak için, bireye kemoterapi uygulanabilmektedir. İmmünoterapi, bağışıklık sisteminin sağlıklı hücreleri koruyarak kanserli hücreler ile savaşması için harekete geçiren tedavidir.

Kaposi sarkomuna karşı önlem almak adına, bağışıklık sistemini güçlü tutmak vede korumak büyük önem taşımaktadır. Bunun yanında tütün ürünleri kullanmamak düzenli egzersiz yapmak vede sağlıklı beslenmek de kaposi sarkomuna karşı alınabilecek önlemler arasında yer almaktadır. Kaposi sarkomu, ciltte çok sayıda lezyon meydana gelmesinden ötürü ayak bilekleri, bacaklar vede yüz tutulumları gerçekleştirirmektedir.

Kaposi Sarkomu Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de kaposi sarkomu belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kaposi sarkomu belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı kaposi sarkomu belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Fenilalanin Faydaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed