2019 Regaip Kandili Sözleri

2019 Regaip Kandili Sözleri 2019 Regaip Kandili Mesajları, 2019 Regaip kandili ne zaman? Regaip kandilinde hangi ibadetler yapılır? sayfamızda…

2019 Regaip Kandili Sözleri 2019 Regaip Kandili Mesajları

2019 Regaip Kandili Sözleri
Sayfa İçeriği: 2019 Regaip Kandili Sözleri, 2019 Regaip Kandili Mesajları, 2019 Regaip Kandili Ne Zaman, 2019 Regaip Kandilinde Yapılacak İbadetler Nelerdir, Regaip Kandili Sözleri Ayetli, Regaip Kandili Sözleri Hadisli, Regaip Kandili Mesajları Kısa, Regaip Kandili Sözleri Yeni

2019 Regaip kandili sözleri ile ilgili siz değerli dostlarımıza regaip kandili ile ilgili sözleri hazırladık. 2019 Regaip kandili mesajlarına yazımızın devamına giderek ulaşabilirsiniz. 2019 Regaip kandili ne zaman? ve Regaip kandilinde hangi ibadetler yapılır? sorularının cevaplarını sayfamızdan bulabilirsiniz. Peki 2019 Regaip kandili ne zaman? detayları ile yazımız da paylaştık.

Regaip Kelimesi manası ihsan anlamına gelmektedir. Regaip kandili ise, ihsan gecesi anlamına gelmektedir. Fazileti de bundan gelmektedir. Üç ayların başlangıçı olan regaip kandili, perşembeyi cumaya bağlayan geceye denk gelmekte. Cuma gecesine denk gelmesi sebebi ile de Regaip kandili önemlidir. 2019 Yılı Regaip Kandili 7 Mart Perşembe gününe denk gelmektedir.

REGAİP KANDİLİNDE YAPILACAK İBADETLER NELERDİR?

Regaip kandilin de bol bol zikir çekilmeli ve evrad ü ezkarda bulunulmaldır.

Kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün oldukça oruç tutulmalıdır.

Evliya, ulema ve sahabe türbeleri ziyaret edilmeli ve hoşnutları alınmalı. Manevi iklimlerinde vesilelikleri ile Hakk’a niyazda bulunulmalıdır.

Kur’an-ı Kerim okunmalı. Okuyanlar dinlenmelidir. Uygun mekanlar da Kur’an okutulmalıdır. Kelamullah’a olan saygı, sevgi vede bağlılık duyguları yenilenmeli ve güçlendirilmelidir.

Günahlara samimi olarak istigraf vede tevme edilmelidir. İdrak edilen geceyi son fırsak bilerek inabede vede nedamet bulunulmalıdır.

Peygamber efendimiz (s.a.s)’e salat ü selamlar getirilmelidir. O’nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmelidir.

Nafile ve kaza namazları kılınmalıdır. Var ise o geceye ait nakledilen namazlar onlar da ayrıca kılınmalıdır. Kandil gecesi özü itibari ile ibadet vede ibadette ihsan şuuru ile ihya edilmelidir.

Öksüz, kimsesiz, yoksul, hasta, yetim, yaşlı, sakat olanlar ziyaret edilerek şefkat, sevgi, hürmet, hediye vede sadakalar ile mutlu edilmelidir.

Kandil gecesinin akşamı, sabah ve yatsı namazları cemaat ile vede camiler de kılınmalıdır.

Dini toplantılar, sohbetler vede paneller düzenlenmelidir. Va’z ü nasihat dinlenmelidir.

Vefat etmiş dostlarınızın, yakınlarınızın vede büyüklerinizin kabirleri ziyaret edilmelidir. İman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmelidir.

2019 REGAİP KANDİLİ SÖZLERİ

Cennete çok ağaç dikin. Çünkü onun suyu tatlı, toprağı güzeldir. Yani verimi çoktur. Çok sevap meyvesi alınır. Cennetin ağaçlarından biri olan La Havle ve La Kuvvete İlla Billah cümlesini çok söyleyin. Hadis (Taberani) Hayırlı kandiller.

– Kim canı gönülden iman eder, kalbini her türlü günah, nifak ve bozgunculuktan temiz tutar, dili ile doğru ve tatlı konuşur, endişeye düşmeden haline razı olur, doğru ve güzel huylu olursa gerçekten mutluluğa erer. Hayırlı kandiller.

Biçarelere, dul ve aceze hatunlara bakmak için çalışıp, çabalayan kimsenin; gece sabaha kadar namaz kılan, her gün oruç tutan, meydan-ı gazada cihad eden gibi Allah yanında rütbesi vardır. Hayırlı Kandiller.

– Gül sevginin tacıdır o yüzden her bahar gülle taçlanır, o gül ki Muhammed (SAV)’ı anlatır. Muhammed (SAV)’ı anlayana gül koklatılır, gül kokulu Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun.

Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun.

– Size karanfilin sadakatini, sümbülün bağlılığını, menekşenin tevazusunu, lalenin gururunu, leyleğin saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Kandiliniz mübarek olsun.

2019 REGAİP KANDİLİ MESAJLARI

Ya Rabbim Sen affedicisin, affetmesini seven ve bilensin. Sen bizleri bu mübarek Regaip kandili hatırına Affı Mağfiret eyle. (Amin) Selam ve dua ile hayırlı kandiller.

– Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla’ya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç çünkü bugün kandil, kandilin mübarek olsun.

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Kandilinizi kutlarım.

– Yüreklerde kim bilir ne acılar, ne umutlar ve ne kırgın hayaller var. Rabbim hiçbirinizin umutlarını soldurmasın. Amin. Regaip kandiliniz mübarek olsun.

Sen öyle bir insan ol ki akıllar dursun, sen ona buna değil Allah’a kulsun. Ziynetler içinde parlayan bir nursun, senin gibi bir dostun kandili mübarek olsun.

– Her tomurcuk yeni bir gülün, her gül yeni bir baharın, her kandil yeni rahmetlerin habercisidir. Rahmet ve mağfiret dolu kandil geçirmenizi dileriz.

Kalpler vardır sevgiyi paylaşmak için, insanlar vardır dostluğu yaşatmak için, Kandiller vardır kutlamak ve af dilemek için. Regaip Kandiliniz mübarek olsun.

Mevla çekirdeğe orman gizlemiş, yılanın zehrine derman gizlemiş, tahıl tanesine harman gizlemiş, mübarek gecelere cennet gizlemiş, hayırlı kandiller.

2019 Regaip Kandili Sözleri, yazımız da hazırladığımız, 2019 regaip kandili sözleri, 2019 regaip kandili mesajları ve 2019 regaip kandili ne zaman bulabilirsiniz. Sizin de eğer ki 2019 regaip kandili sözleri, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. 2019 regaip kandili sözleri, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Sodalı Gül Böreği Nasıl Yapılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed