Drone Uçurmak Yasak Mı? Drone Uçurma İzni Nereden Alınır?, Drone uçurmak nerelerde yasak? Hakkında bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımızda hazırladık.
Drone Uçurmak Yasak Mı? Drone Uçurma İzni Nereden Alınır?
Dünyaca popüler hale gelen drone uçurmak, ülkemizde de büyük ilgi görmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için drone uçurmak nerelerde yasak? ve drone uçurma izni nereden alınır? Sorularının cevaplarına ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Drone uçurmak yasak mı?
Dünyada drone uçurmak popüler hale gelmektedir. Son zamanlarda ülkemizde de insansız hava aracına olan ilgi oldukça büyük ölçüde artmaktadır. Artan talep nedeni ile bu teknolojik aletlerin her yerde uçuş izni alması da zorlaşmaktadır. Güvenliği tehlikeye sokacak yerlerde, mesela havaalanlarında drone kullanılması kazaların artmasına neden olduğundan bazı yetkili kuruluşlar drone uçuşalrına sınırlama getirmiştir. Ülkemiz de drone uçuşları Sivil havacılık genel müdürlüğünün talimatları doğrultusunda gerçekleşir. Öncelikli olarak drone ağırlığı 500 gramdanb fazla ise mutlaka sivil havacılık sistemine kaydettirmek gerekmektedir. Drone kayıtları dronenun ağırlığına göre değişmektedir. Sistem içinde bulunan ağırlıklar; 500 gram – 4 kg, 4 kg – 25 kg, 25 kg – 150 kg, 15 kg vede üzeri. drone uçurmada iHA2 vede iHA3 sınıfındaki drone çeşitlerinde mecburidir. iHA0 ve iHA1 sınıfındakilere gerekmemektedir. Kısacası 25 kilogram altı drone sahibi olan kişiler ve hobi amaçlı kullanmak isteyenler ehliyet almasına gerek yoktur. Yazımızın devamına giderek drone uçurmak nerelerde yasak, ile alakalı bilmeniz gereken bazı bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Drone Uçurma İzni Nereden Alınır?
Drone Uçurmak Nerelerde Yasak?
Dronlar sisteme kayıt ettirilse bile, bazı bölgelerde uçuşlar izne tabi olduğundan dikkat edilmesi lazım. Mesela havaalanı vede askeri bölgelerde drone uçurmak kesinlik ile yasak olduğundan araştırma yapılmadan drone kullanılmaması lazım. Eğerki bu yasaklara uyulmaz ise ceza alabilirsiniz .Drone sahbine yönetmenliğe göre uygulanan karar kapsamında ceza verilmektedir. Bununla birlikte bazı valilik vede belediyelerde kendi yetkileri içinde, uçuş yasağı koyabilmektedir.
Drone uçuşu için, drone sahibinin de yaşı önemlidir. 500 gram – 4 kg arası drone sahibi için yaş sınırı en az 12, 4 kg – 25 kg arası drone sahibi için yaş sınırı ise 15 olarak belirtilmiştir. Drone daha fazla ağırlıkta ise, özel pilot lisansı alınması şarttır. Drone uçuş izni sivil havacılık kanunundaki mevzuatta öngörülen şekilde mülki idari amirlerinden, uçu yapılacak yerin bağlı olduğu valiliklerinden ya da kaymakamlığından alınabilmektedir. Droneler, iHA0 vede iHA1 grubunda yer almaktadır. Bunun için sivil havacılık genel müdürlüğüne kayıt yaptırmak zorundadır. Yalnız 500 gram altındaki dronelar gibi, amatör amaçlı uçuşlar için izin almak sorunluğu bulunmamaktadır. iHA0 için en az 12, iHA1 için en az 15 yaşında olmak şartı aranmaktadır.
Drone uçurmak konser alanı, stadyum ve pazar yeri gibi yerlerde uçurulması yasaktır. Emniyete vede askeriye ait alanlar, kamu kurumları vede benzeri güvenlik açısından uçuşa yasaklı alanlarda da kesinlikle yasaktır.İzinsiz drone uçurma cezası, 31-12-2021 Tarihinde resmi gazetede yayımlanan, 2920 sayılı sivil havacılık kanunu uyarınca verilebilecek idari para cezalarına ilişkin tebliğ’de, belirlenen alanlar dışında insansız hava araçı uçıuran bireylere uygulanacak ceza miktarı, 2 bin 679 TL ile 26 bin 786 TL aralığındadır.
Drone Uçurmak Yasak Mı, eğer ki sizin drone uçurmak yasak mı, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Drone uçurmak yasak mı, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da drone uçurmak yasak mı, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Membran Filtrelerin Özellikleri Nelerdir?