içme Suyu Neden Kahverengi Akar? İçme Suyu Kahverengi Zararlı Mı? Paslı su içmenin zararları ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımzıda derledik.
İçme Suyu Neden Kahverengi Akar? İçme Suyu Kahverengi Zararlı Mı?
Paslu su tüketmenin henüz bilinen hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Pasif suyun, çevre koruma ajansı, alakasız maddeler ile kirlenmediği sürece, içilmesinin güvenli olduğunu belirtmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırladığımız paslı su içmenin zararları ve içme suyu kahvrengi zararlı mı? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz. Peki İçme suyu neden kahvrengeni akar?
Paslu su ya da kahverengi su, borulardaki sediment karıştırıldığında ya da sudaki demir dezenfektanlar tarafından oksitlendiğinde konut suyu sistemlerinde meydana gelmektedir. İçme güvenli olsa da, paslı su hoş olmayan bir görünüme, kokuya vede tada sahip olmaktadır. Boruların temizlenmesini ya da pasın, su lezzetli görünene vede tanıda bakana kadar oturmasını sağlamak yeterli olmaktadır. Tüm demir, su borularının içinde bir miktar pas bulunmaktadır. İçme suyu paslı görünmese bile, su da az miktarda pas bulunur.
Kahverengi su veya paslı su, elbiseleri ve diğer ev eşyalarını lekeleyebilmektedir. Bu neden ile, kıyafetlerin vede bulaşıkların görünürde paslanmış suyla yıkanmasını önlemek en iyisidir. Bitkileri paslı suyla sulamak güvenlidir ve bahçe hortumunu su peyzajına çalıştırmak, çirkin pasları borulardan su israfı yapmadan temizlemenin etkili yoludur.Pas borularda ve su artırma ekipmanında koroızyona katkıda bulunabilir. Yalnız bu tüketiciler için önemli bir şey değildir. Yazımızın devamına giderek içme suyu neden kahverengi akar, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
İçme Suyu Kahvrengi Zararlı Mı
İçme suyundan kahverengi su gelmesinin ana nedeni tesisattan kaynaklanması ya da su deposunun paslanması durumlarından meydana gelmektedir. Galvaniz su tesisat hatlarının bir çok sorunu tetiklediği bilinir. Bu tesissat hatları genellik ile eski kurulum yapılarda karşılaşılmaktadır. Galvaniz su tesisat hatlarının mutlaka plastik ile değiştirilmesi gerekir. Su deposu paslanması sonucu, tüketim alanlarında pas da rastlanılmaktadır. Bu durum genellik ile çelik, galvaniz ve sac su depolarında karşılaşılmaktadır. Ana nedeni su deposunun düzenli olarak temizlik ve bakımlarının yaptırılmaması sonucu meydana gelen korozyon ve paslanma olmaktadır.
Su deposu temizliği sonrasında, depo metastaz yapmış yani, işlemiş pas tespit edilir ise, deponun izolasyon vede yalıtım yapılması gerekir. İzolasyon ve yalıtım maliyetleri uygulamalardır ve periyodik olarak temizlenmemiş depolarda genellik ile uygulanmak zorunda kalınmaktadır.
İçme Suyu Neden Kahverengi Akar
İçme suyundan akan suyun öncelik ile paslımı yoksa, çamurlu mu olduğu iyi tespit edilmeli. Eğerki su paslı geliyor ise, öncelik ile su deposu kontrol edilmeli daha sonra tesisat hat kontrolü yapılmalıdır. Su deposu metal alaşım yani çelik, sac ya da galvaniz de vakit kaybetmeden temizliği vede dezenfeksiyonu yapılmalı. Su deposu temizliği işleminden sonra, su boru hatlarının da temizlik ve dezenfeksiyonu, pas sorununun sonandırılması için uygulanmaldırı. Su deposu temizliği sonrası, mevcut depo kullanılarak tesisat hat temizliği yapılır vede pas sorunu giderilmektedir. Eğerki su deposunda yer alan pas yüzeysel yani, metale işlememiş ise sorun bulunmaz. Korozyon nedeni ile meydana gelen paslanma metale işlemiş ise bu durumda deponun epoksi izolasyon yapılması gerekmektedir.
Epoksi izolasyon genel olarak, su deposunun pasdan arındırılması vede suyu sterli olarak saklamaya elverişli hale getirilmesi olarak bilinir. Su boru hattının pasdan arındırılması için mutlaka hattın plastik olması gerekir. Galvaniz su tesisat hatlarına maalesef ki temizlik uygulaması yapılamıyor. Bu olumsuz durumun nedeni galvaviz hatlarına vurulacak kimyasal ürünün çürünüş hatlarda olası bir delik oluşturabileceği riskinden yaşanmaktadır. Bu durumda sadece su deposu temizliği yapılır ve tesisata çok az miktarda klor dioksit basılmaktadır.
İçme Suyundanki Kahverengi Su Sorunu Nasıl Çözülür?
Her şart vede koşul altında su tesisat hattının plastik olması gerekir. Bu hatlarda düzenli olarak yapılacak su deposu temizlik ve su tesisatı temizlik hizmetleri ile paslanma sorunu ortadan kalkmaktadır. İçme sularını içmeseniz bile el, yüz yıkarken, sebze meyveleri yıkarken kullanmak zorunda kalırsınız. Bu durumda su içerinde yer alan pas ve küflü maddeler vücudunuza girmektedir. Paslı su tek başına aşırı zararlı olmasa da, süreklü tüketildiğinde önemli sağlık sorunlarına yol açmaktadır.
İçme suyundaki kahverengi yani paslı su borusu hava vede suyla yıkanabilir. Yalnız demir borunun yapısı bozulmuş olduğu için sürekli pas üretecektir. Paslı su borusundan akan zararlı bu sudan kurtulmak için, su tesisatı temizliğinde en kalıcı çözüm, tesisatın yenilenmesidir. Aradaki demir vanalarında yenilenmesi bu sorundan kurtulmanızı sağlayacaktır.
İçme Suyu Neden Kahverengi Akar, eğer ki sizin de içme suyu neden kahverengi akar, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. İçme Suyu Neden Kahverengi Akar, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı içme Suyu Neden Kahverengi Akar, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Evde Küçük Sineklerden Nasıl Kurtulunur?