Salça Nasıl Muhafaza Edilir?

Salça Nasıl Muhafaza Edilir? Salça Dışarıda Saklanır Mı? Dışarıda kalan salça bozulur mu? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler yazımızda.

Salça Nasıl Muhafaza Edilir? Salça Dışarıda Saklanır Mı?

Salça Nasıl Muhafaza Edilir
Sayfa İçeriği: Salça Nasıl Muhafaza Edilir

Salça, yemeklerin vazgeçilmezi olarak bilinmektedir. Özellikle de sulu yemekler de sık sık kullanılmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için dışarıda kalan salça bozulur mu? ve salça dışarıda saklanır mı? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Salça nasıl muhafaza edilir?

Salça etli kuru fasulye, salçalı sosis, kısır, tarhana çorbası gibi farklı yemekler de tercih edilmesiyle de bilinmektedir. Ülkemiz de ise en çok biber salçası vede domates salçası kullanılmaktadır. Özellik ile güneydoğu bölgesin de yemeklerin içerisine mutlaka biber salçası eklenmektedir. Salçalar hazır olarak da satılmaktadır. Uygun koşullarda muhafaza edilmediğin de küflenmeye vede kararmaya başlar. Bunun da bir çok nedeni olabilmektedir. Yazımızın devamına giderek salça saklama ile ilgili püf noktaları ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.

Salça Dışarıda Saklanır Mı?

Salça Saklamanın Püf Noktaları

Salçayı dondurduktan sonra, derin dondurucu da, 3 ay kadar gönül rahatlığıyla saklayabilirsiniz.
Salçanın küflenmesini engellemek için, uygulayabileceğiniz diğer teknik de, üzerine kaya tuzu ilave etmenizdir.
Eğer salçaları çok uzun zaman saklamak istiyorsanız, porsiyonluk olarak ayıra bilirsiniz. Buz kalıplarının içine salçayı dökün vede buzlukta dondurun. Kullanacağız zaman buz küplerinde ki salçayı tencerede eritebilir ve kullanabilirsiniz.

Salçayı teneke de saklar iken, kullandıktan sonra üzerine bir miktar yağ ilave edin. Salçayı her kullandığınız da bu yağ azalmaktadır. Bu nedenle ekstra yağ ilave etmek, hava ile temasını azaltmaktadır.
Teneke kutular da satılan salçaları, bir poşete koyabilir ya da örtü ile ağız kısmını kapatabilirsiniz.
Salçanın küflenmesini önlemek için, içerisine bir tatlı kaşığı tuz ilave edebilirsiniz .Daha sonra salça vede tuzu karıştırın. Yalnız salçayı yemekler de kullanacağınız zaman, tuzlu olduğunu unutmayın vede yemeğin tuzunu da ona göre ayarlamalısınız.

Salçayı uzun süre kullanmayacaksınız vede bozulmasını istemiyor iseniz, bir tava da tereyağ eritip salçanın üzerine dökün. Tereyağ istemeyenler, zeytinyağı da kullanabilir. Bu işlem salçanın ömrünü uzatmaktadır.
Eğer salçayı evde kendiniz hazırlayacaksınız, taze sebzeler kullanın. Özellik ile sebzelerin üzerinde çürük olmamasına dikkat edin.
Salçayı eğer hazır alacaksanız, mutlaka son kullanma tarihine dikkat edin. Son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri ise satın almayın.

Salça serin vede kuru yerde saklanmalı ve muhafaza edilmelidir. Bunun için de en uygun ortam buzdolabıdır.
Eğer ki hazır salça kullanıyorsanız, aldıktan sonra teneke kutudan çıkartarak cam kavanoza aktarmanız lazım.
Salçayı saklar iken bilinmesi gereken ilk şey, salça kutusunun hava almaması lazım. Salça hava ile temas ettikçe küflenir. Bu nedenle salçanın ağzı mutlaka hava almayacak biçimde kapatılmalıdır.

Salçanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Salça bozulduğunda, küflenen bölgenin temizlenmesi, daha sonra salçanın tüketilmesin de bir sorun yoktur. Küflenmeye ek olarak kabarcıklar görülüyor ise, salçanın suyu sarımtırak renge büründü ise bozulduğunu göstermektedir. Bu şekilde olan salçayı tüketmekten mutlaka kaçınılmalıdır. Eğer bozuk salçadan bir çay kaşığı vede fazlasını tükettiyseniz kusma, mide bulantısı, baş dönmesi, karın ağrısı gibi belirtiler meydana gelebilir. Bu durum da ise vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.

Salça eğer bulunduğu kutuda ağzı açık ise hava ile temas edecektir ve küflenmeye başlayacaktır. Bu durum göz önüne alındığında salçayı muhakkak ağzı sıkıca kapalı olacak vede hava almayacak şekilde muhafaza etmeniz gerekir. Salça kuru vede serin bir yerde saklanmalıdır.

Salça Nasıl Muhafaza Edilir, aslında küflü salçanın zehirleyeceğine dair, insanlar arasında yanlış bilgiler bulunmaktadır. Yalnız salçanın küf kısmı tüketildiğinde mideye tabi ki zararı vardır. Ama küflü salçanın küf kısmı alınıp tüketildiğinde sağlığa zararı yoktur. Küflü kısmı değil de, salçanın diğer kısmına küf bulaşmadığından, sorunsuz şekilde tüketilebilir. Eğer ki sizin de salça nasıl muhafaza edilir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Salça nasıl muhafaza edilir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da salça saklamanın püf noktaları yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Dizde Kemik İliği Ödemi Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed