Allantoin Nelerde Bulunmakta?

Allantoin Nelerde Bulunmakta? Allantoinin Faydaları Nelerdir? Yumuşatı vede nemlendirici kremlerindeki bileşenlerdeki kimyasallara allantoin denir.

Allantoin Nelerde Bulunmakta? Allantoinin Faydaları Nelerdir?

Allantoin Nelerde Bulunmakta
Sayfa İçeriği: Allantoin Nelerde Bulunmakta, Allantoinin Faydaları Nelerdir, Allantoin Nedir, Allatoin Hakkında Bilmeniz Gereken Faydalı Bilgiler, Allantoin İçeren Kremler, Allantoin Kullananlar, Allantoin Nereden Alınır, Allantoin Zararları, Allantoin Nerede Bulunur, Allantoinin Nasıl Bir İşlevi Vardır, Allantoinin Yan Etkileri Nelerdir

Allantion nelerde bulunmakta, yazımız da hazırladığımız cilt bakımı için kullanılan kimyasal bileşenler ile ilgili bilmeniz gerekenleri yazımızda bulabilirsiniz. Yumuşatıcı vede nemlendirici özelliklerinden cilt kremleri gibi aktif bileşen olarak kullanılmakta vede aynız zamanda doğal kimyasallara allatoin denmektedir. Allantion, dudak boyaların da, güneş kremlerinde nemlendirici olarak kullanılmakta vede başka kullanım alanı ise yara merhemlerinde bulunmaktadır. Allation özelliği, hasar görmüş derinin iyileşme süresini daha hızlandırmaktadır.

Humectant, denilen maddeler grubuna giren allantoin, suyu tutma vede hapsetmede oldukça etkilidir. Cildinize uyguladığınız da nem oranını arttırır, pullu vede kuru derinin yumuşamasına yardımcı olmaktadır.İyi nemlendirici olmasının nedenlerinden diğeri de deri hücreleri üzerinde etkisi büyüktür allantoinin. Allatoin, ölü derinin düşmesine olanak sağlar yerine ise yeni vede yumuşak derinin geçmesini sağlamaktadır. Allantoinin yaraların iyileşmesini daha çabuk yapmaktadır. Anti-enflamasyon etkisi sayesinde alüminyum tuzları gibi, deriyi tahriş yapan içeriklere sahip ürünlerde yan etkileri azaltarak kullanılmasını gerektirmektedir.

ALLANTOİN FAYDALARI NELERDİR?

Deride pullanmaya iyi gelmekte.
Hidrasyon sağlamakta.
İyileştirici özelliği bulunmakta.
Kuruluğu gidermekte.
Tamir edici özelliği bulunmakta.
Koruyucu özelliği bulunmakta.
Keratolitik etki sağlamakta.
Serbest etkinliği azaltmakta.
Yatıştırıcı bir özelliği bulunmakta.
Akne yaralarının geçmesini kolaylaştırır.

Allantoinin yan etkileri de bazı insanlar için bulunmaktadır. Bir çok insan derisin de alerjik olarak etki göstermemesi allantoinin meşhur olmasının nedenlerindendir. Başka maddelerden kaynaklı doğan tahrişler allantoin yardımı ile geçirilebilmekte. Nadir de görülse, allantoinin alerjik reaksiyonlarına neden olması olasılıklar dahilin de bulunmaktadır.

ALLANTOİN HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN FAYDALI BİLGİLER

Diazolidinyl üretiminin yan ürünü olan allantoinin kozmetik sektöründe kullanılmaktadır.

Allantoinin avantajları ise çok düşük miktarının bile çok aktif olmasıdır. Ürünün %0.5 gibi küçük oranda allantoin içerse bile allantoin özelliklerini yansıtmakktadır. Allantoin asla tahriş etmez vede toksik değildir.

Allantoin ölü derilerin, doğal yollarını incelmesini sağladığından kepekle mücadele de ideal katkı maddesidir.

Allantoin Nelerde Bulunmakta, hakkında bilmeniz gereken faydalı bilgilere ulaşabilir vede sayfamızı arkadaşlarınızın da haberi olması için onlarla paylaşabilirsiniz. Allantoin nelerde bulunmakta yazımız hakkında kafanıza takılan sorularınızı bize yorum bölümünden sorabilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Mutlu Olmak İçin Neler Yapılmalı?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2021 Kardesiz Blog Designed