Kağıt Kesiği Neden Acıtır? Kağıt Kesiğinde Ne Yapmalı?, Kağıt kesiği önemli mi? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri ayrıntılı olarak hazırladık.
Kağıt Kesiği Neden Acıtır? Kağıt Kesiğinde Ne Yapmalı?
Kağıt kesikleri, küçük vede basit yaralanmalar gibi görünse de, nedeni mikroskopik düzeyde gizli olan bir acıya yol açabilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz kağıt kesiğinde ne yapmalı? ve kağıt kesiği nasıl geçer? İle ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Kağıt kesiği neden acıtır?
Kağıt kesikleri çok derin olmadığı için, kesilen kısımda kanın pıhtılaşarak yaranın onarılmasını sağlayan makenizmalar gerçekleşmez. Bu da kağıt kesiği nedeniyle zarar gören sinir uçlarının açıkta kalması anlamına gelmektedir. Dolayısı ile kağıt kesiğinin neden olduğu yara cilt kendini yenileyinceye kadar iyileşme göstermez. Kağıt belli bir keskinliğe ulaşması için, belli bir ertliğin de olması lazım. Yalnız kağıdı bu kadar kesici yapan, aşırı ince olmasıdır. Kesiği açan kenarın yüzey alanı çok küçüjk olduğundan çok yüksek basınç uygulayabilmektedir. Bu basınç deri katmanını yararak kesik denilen olaya neden olan kuvvet dağılımı olmaktadır.
Elinizi ya da vücudunuzda bir bölgeyi kağıt kestiğinde meydana gelen yara jilet kesiği gibi ince bir çizgi halinde değil, tırtıklı olmaktadır. Bu yara daha çok acı verdiği gibi, daha geç iyileşmektedir. Kağıdın kenarları tırtıklı yapıya sahip olduğu için, kağıt elimizi testere gibi kesmektedir. Bu da hissedilen acının daha fazla olmasına neden olmaktadır. Kağıt kesiği ağrılı olsa da çoğu kağıt kesiği gerçekten ciddi değildir ve genel olarak herhangi bir tıbbi tedavi olmaksızın 3 ila 4 gün içinde kendiliğinden geçmektedir. Yazımızın devamına giderek kağıt kesiğinde ne yapmalı, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Kağıt Kesiği Önemli Mi?
Kağıt Kesiğinde Ne Yapmalı?
– Ahşap ve Kimyasallar: Kağıt, ahşap lifleri vede kimyasalları barındırmaktadır. Bu maddeler, kesik kısmında sıkışarak tahrişe yol açar vede yaranın iyileşmesini geciktirir, uzun süre sızlamasına neden olmaktadır.
– Hassas sinir uçları: Parmak uçları ve elleriniz, vücudunuzdaki en fazla sinir ucu barındıran bölgelerdendir. Bu neden ile kağıt kesiği gibi küçük bir hasar bile beyne yoğun acı sinyalleri göndermektedir.
– Pürüzlü kenarlar: Kağıdın kenarları, ilk bakışta pürüzsüz görünse de, mikroskop altında incelendiği zaman keskin dişler gibi sivri uçlara sahip olduğu görülmektedir. Bu pürüzlü kenarlar, cilde derin ve keskin yaralar açarak daha fazla acıya neden olmaktadır.
Vücudunuzun herhangi bir yerini kağıt kestiği zaman yapılması gereken ilk şey, yarayı bol su vede sabun ile yıkamak ve ardından antiseptik bez ile temzilemektedir. Daha sonra kuru bez ile hafifçe bastırarak kurulmak ve yara bandıyla kapatmakta oldukça önemlidir. Acıyı hafifletmek adına soğuk kompres uygulamak da faydalı olabilmektedir. Kağıt kesikleri genellik ile bir kaç gün içinde kendiliğinden geçmektedir. Yalnız yara iltihaplanır ise, şişerse ya da iyileşme belirtileri göstermiyor ise hekime başvurmanız oldukça önemlidir.
Kağıt Kesiği Nasıl Temizlenir?
– Kağıt kesiğini kendi başına iyileşmeye bırakınız.
– Gerekir ise kanamayı durdurunuz.
– Hidrojen peroksit, izopropil alkol ve iyodinden kullanmayınız.
– Yarayı serin, temiz su ile durulayıp bütün sabunu geçiriniz.
– Su vede biraz sabun ile hafifçe yarayı ovunuz.
– Kesiği serin, temiz su ile durulayıp kir ve tozdan arındırınız.
Kağıt Kesiği Evde Nasıl İyileşir?
– Kağıt kesiğine çiğ bal sürünüz.
– Kağıt kesiğine birazcık aloe vera jel sıkınız.
– Yaraya nane sürebilirsiniz.
– Kağıt kesiğine kalendula merhemi, lavanta yağı, atınmühür merhemi veya çay çiçeği yağı uygulayınız.
Kağıt Kesiği Neden Acıtır, eğer ki sizin de kağıt kesiği neden acıtır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kağıt kesiği neden acıtır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı kağıt kesiği neden acıtır, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Göz Kremi Bozulur Mu?