Prematüre Doğumlar Neden Olur? Prematüre Doğumların Nedenleri, Prematüre doğumların sebepleri hakkında bazı bilgileri yazımız da derledik.
Prematüre Doğumlar Neden Olur? Prematüre Doğumların Nedenleri

Prematüre doğumlar, yenidoğan bebek ölümlerinin en önemli nedenleri arasında ciddi sağlık sorunudur. Hamilik haftası vede doğum ağırlığı azaldıkça da, bu sorunlar vede bebeğin karşılaşacağı riskler artmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için prematüre doğumların sebepleri vede prematüre doğumların nedenleri ile ilgili bilgileri ayrıntılı olarak düzenleyip, hazırladık. Peki Prematüre doğumlar neden olur?
Erken veya genç anne yaşı, enfeksiyonlar, çoğul hamilelik, yetersiz hamilelik bakımı, anne de diyabet vede hipertansiyon gibi kronik hastalıklar ve genetik nedenler varsa, bazı durumlar da nedeni belirlenemeye bilmektedir. Nedenlerin daha iyi anlaşılması, önlenmesi çözüm bulmayı da kolaylaştırır. Prematüre doğumun vede komplikasyonlarının engellenmesi, sağlıklı anne vede sağlıklı bir hamileliğin rolü de oldukça büyüktür. Hamilelik dönemin de, sağlıklı beslenme, tütün vede madde kullanımı gibi alışkanlıkların engellenmesi, enfeksiyonlardan korunma, düzenli takip vede bakım ile prematüre doğumlar belli oranda azaltılabilmektedir. Özellikle de, riskli hamileliklerin yakın izlemi vede acil durumlar da uygun müdahalelerin yapılması bir çok anne vede bebeğin hayatını kurtarmakta. Bir bebek prematüre doğması, anne adayının geçirmiş olduğu enfeksiyonlara, rahimde ki anatomik sorunlara, plasenta sorununa ya da anne adayının kronik hastalıkları olmasına bağlıdır. Yazımızın devamına giderek prematüre doğumların nedenlerine ayrıntılı olarak ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz.
Prematüre Doğumların Sebepleri Nelerdir?
Prematüre Doğumların Nedenleri
– Ağır fiziksel veya psikolojik stres kaynağı olan işte çalışmak,
– Daha önce prematüre doğum yapmış olmak,
– Uygun vede yeterli doğum öncesi bakım almamak,
– İkiz veya daha fazla bebek bekliyor olmak,
– Rahim içi, araç kullanır iken hamile kalınması,
– Kaza vede yaralanmalar,
– Tekrarlayan düşükler ya da 3’den fazla kürtaj olunması,
– 17 yaş altı veya 35 yaş üstü hamilelikler,
– Hamilelikten önce çok zayıf ya da kilolu olmak,
– Üremeye yardımcı, tedavi yöntemleriyle hamile kalmış olmak,
– Hamilelik boyunca yetersiz kilo alımı,
– Yetersiz, aşırı vede kötü beslenme,
– Sigara, alkol vede uyuşturucu kullanma,
– Rahim, rahim ağzı vede plesanta sorunları,
– Sevilen birinin vefatı veya aile içi şiddet gibi stres yaratan durumlar,
– Kalp, diyabet, böbrek hastalıkları vede yüksek tansiyon gibi bazı kronik hastalıklar,
– Amniyon sıvısı veya ürüme organlarını etkileyen bazı enfeksiyonlar,
– İki hamilelik arasın da iki yıldan daha kısa süre olması, bir önceki doğumla, hamilelik arasında 12 aydan kısa süre olması,
Prematüre bebek normal doğum olabilmesi için, doğumun 24. hafta ile 37. hafta arasın da gerçekleşmesine erken doğum denmektedir. Erken doğumların %70’i 34. ile 37. haftalar arasında olmaktadır. Bu hafta aralarında ki, doğumlara geç preterm eylem denmektedir. 37. ile 41. hafta arasın da gerçekleşen doğumlar da normal zamanın da olan doğumlar olarak görülmektedir.
Prematüre Doğumlar Neden Olur, eğer bebek 37. haftadan daha önce doğmuş ise prematüre bebek olarak kabul edilmektedir. Doğum ne kadar erken yaşanır ise, sağlıkla ilgili riskler de o kadar artmaktadır. En yüksek risk ise 28. hafta altında dünyaya gelen, çok küçük prematüre bebekler de, orta dereceli risk de, 28. ile 31. hafta arası doğan sınırda prematüre bebekler de olmaktadır. Eğer ki sizin de prematüre doğumlar neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Prematüre doğumlar neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da prematüre doğumların nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Çalışanların İşten Ayrılma Nedenleri Nelerdir?