Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur?

Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur? Yerleşme Kanaması Belirtileri Nedir? Hamilelik kanamaları nedenleri nelerdir? Hakkında merak edilenleri öğrenebilirsiniz.

Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur? Yerleşme Kanaması Belirtileri Nedir?

Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur
Sayfa İçeriği: Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur, Yerleşme Kanaması Belirtileri Nedir, Hamilelik Kanamaları Nedenleri Nelerdir, Yerleşme Kanaması Rengi Nedir, Yerleşme Kanaması İle Adet Kanaması Farkları, Hamilelikte Kanama Çeşitleri, Hamilelikte Lekelenme Nedenleri Nelerdir, Hamilelikte Görülen Kanamalar Nelerdir, Yerleşme Kanamasından Ne Zaman Sonra Hamile Kalınır, Yerleşme Kanaması Ve Adet Kanaması Nasıl Ayırt Edilir

Yerleşme kanaması ne zaman olur ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri siz değerli dostlarımız için yazımız da derledik. Yerleşme kanaması belirtileri nedir? Hakkında merak ettiğiniz her şeye yazımızın devamından ulaşabilirsiniz. Hamilelik kanamaları nedenleri ve Yerleşme kanaması ile adet kanaması farklarını sayfamızdan yardım alarak öğrenebilirsiniz. Hamilelikte yerleşme kanamasının kaçıncı hafta olacağı ile ilgili bilgilere de yazımızın devamından bulabilirsiniz. Peki yerleşme kanaması ne zaman olur? Detayları ile yazımızdan öğrenebilirsiniz.

İmplantasyon yani yerleşme kanaması bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin fiziksel birlikteliği ile embriyonun rahme ulaşması vede oraya yerleşip kanama görülmesiyle meydana gelir. Bu kanama parça parça olmak üzere lekelenmelerin görülebileceği gibi adet dönemindekine benzer yoğun bir kanamada görülebilmektedir. Bu kanamalar her kadında görülmez. Kısa vede ağrısız kanamalar uzun zamandır bebek bekleyenlere müjdeli haberde olabilir. Yalnız bir kaç saatlikten bir kaç güne kadar gerçekleşen bu yolculuk hamileliğin kesin işareti olarak da bakılmamalıdır. Anne adayının hamile kalmasına rağmen yerleşme kanaması görülmeyen çok sayıda kadın olduğunu da akıldan çıkarmamanız gerek. Yalnız döllenmenin yerine geçebilen adet kanaması ile hamilelik döneminde görülen kanama aynı değildir. Yazımızın devamında bu farkları daha detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

YERLEŞME KANAMASI VE ADET KANAMASI NASIL AYIRT EDİLİR?

YERLEŞME KANAMASI VE ADET KANAMASI FARKLARI

Yerleşme kanaması koyu kıvamlı vede akıntı gibiyken adet kanaması akışkan olmaktadır.

Yerleşme kanamasının rengi soluk pembe veya soluk kahverengi iken adet kanaması daha canlı kırmızı kan rengi gelmektedir.

Yerleşme kanaması en az 3 saat, en fazla 3 gün sürmektedir. Adet kanaması ise 10 gün sürebilmektedir.

Yerleşme kanaması adet döneminden önce gerçekleşir iken adet kanaması her ay belirli zamanlarda gerçekleşmektedir.

Burada ayırt edici nokta kanama başlangıç da çok koyu şekilde kahverenginde iken vede daha sonra kırmızıya döner ise bu kanama regl kanamasından başka bir şey değildir. O yüzden her kanama yerleşme kanaması değildir. Adet kanaması ile yerleşme kanamasını birbirine karıştırmamız gerekmektedir.

Bir çok kişi adet dönemindeki kanama ile yerleşme kanamasını karıştırmaktadır. Yerleşme kanaması çamaşır üzerindeki yapısı vede rengi ile ayrışabilmektedir. Yerleşme kanaması hafif pembemsi vede az miktarda olmaktadır. Adet dönemindeki kanamadan farklı ilişki sonrasındaki 10 vede 14. günler arasında ortaya çıkar. İlk üç ay içerisinde ortaya çıkan yerleşme kanamalarını bazı anne adayları düşük kanamasıyla karıştırarak büyük bir korkuya kapılmaktadır. Yanlış bir korkuya kapıldıklarını bilmeleri ve bu esnada bebek anne rahmine yerleşmeye çalışmaktadır. Oluşan hareketlilikten sonra meydana hafif lekelenmeler veya kanamalar çıkabilmektedir. Yerleşme kanaması denilen bu durum çok sık görülüyorsa uzman hekime vakit kaybetmeden gidilmelidir.

YERLEŞME KANAMASINDAN NE ZAMAN SONRA HAMİLE KALINIR?

HAMİLELİKTE GÖRÜLEN KANAMALARIN NEDENLERİ?

Yerleşme kanaması görüldükten 3 gün sonra hamilelik testi yapmanız olumlu sonuç almanıza yüksek ihtimal bulunmaktadır. Yalnız net bir bilgi almak için yerleşme kanamasının tamamen bittiği gün hamilelik testi yapılmalıdır.

Ruhsal vede fiziksel değişimlerin görüldüğü hamileliğin ilk haftaların da tutunma kanaması şeklinde nitelendirilen durum hamilelik kesesine yerleşme vede boyutunun değişmesine bağlı olarak kimi zaman lekelenme, kimi zaman ise adet dönemindekine benzer kanamalar görülmektedir. Hamileliğin ortalarına doğru giden süreçte çoğunluk ile plasenta sorunlarına bağlı olarak görülen kanamalar tansiyonun çıkması veya travma gibi etkenlerden dolayı plasentanın yerinden erken ayrılmasıyla görülmektedir. Anne adayının başına gelebilecek kanama sorunları daha sık doğuma yakın aralıkta görünmektedir. Kanamalar ilk haftalarda oldu ise dinlenme ya da ilaç tedavisi ile düzelme görülebilir iken son dönemlerinde yaşanan kanamalar sonucunda hamileliğin sonlandırılması uzman hekim tarafından istenilebilir.

HAMİLELİKTE KANAMA ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

HAMİLELİKTE LEKELENME NEDENLERİ NELERDİR?

Hamilelikte lekelenmeler özellikle bebek müjdesinin alındığı ilk zamanlar da görülen kahverengi lekelenmeler, embriyonun rahim duvarına tutunması sürecinde ortaya çıkmaktadır. Yalnız bu lekelenmeden daha farklı bir durum görüldüğü zaman yani kanama gibi bu durumda uzman hekimin bilgisi dahilinde olması gereken bir şeydir. Hamileliğin en önemli zaman dilimi 1. trimesterda hem bebeğin hemde anne adayının kendi sağlığı için beslenmeden sağlık kontrollerine, sağlık kontrollerinden bakımlarına kadar her şeyde ekstra dikkatli davranılmalıdır. Sağlık sorunlarından yana en sık rastlanan durumlardan biri de hamilelik döneminde görülen kanamalardır. Bu kanama çeşitlerini sizler için aşağıda maddeler halinde hazırladık.

HAMİLELİKTE KANAMA ÇEŞİTLERİ

HAMİLELİKTE DÜŞÜK KANAMASI: Embriyonun rahme yeterince tutunamaması ile meydana gelen kanamadır.

HAMİLELİKTE ATILIM KANAMASI: Hamileliğin ilk üç ayında meydana gelen bu kanamaya sırt ağrısı, kramplar vede pelviste ağrı da eşlik etmektedir. Tıpkı regl dönemindeki sancıya benzer ağrı vede hisler görünmektedir.

HAMİLELİKTE ÜSTÜNE GÖRME KANAMASI: Yerleşme kanama sorununa bağlı olarak yaşanan sorunlardan meydana gelen kanamadır.

HAMİLELİKTE PLASENTA KANAMASI: Plasentanı doğru yere yerleşmemesi ağrısı vajinal kanamayı beraberinde getirir. Plasenta previa olarak tanımlanan bu durumda hamilelik kanaması görülebilmektedir. Plasentanın serviks üzerinde sabit durması, indüksiyon, yatakta dinlenme veya sezaryeni tetikler.

Yerleşme Kanaması Ne Zaman Olur, yazımız da hazırladığımız yerleşme kanaması nedir? İle ilgili bilmeniz gerekenleri öğrenebilirsiniz. Sizin de eğer ki yerleşme kanaması ne zaman olur, yazımız hakkında sorularınızı bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Yerleşme kanaması ne zaman olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Limon Neye İyi Gelir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed