Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Diş Ağrısı Kaç Günde Geçer?, Diş ağrısına ne iyi gelir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgilere yazımızda derledik.

Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Diş Ağrısı Kaç Günde Geçer?

Diş Ağrısı Nasıl Geçer
Sayfa İçeriği: Diş Ağrısı Nasıl Geçer

Diş ağrısı için evde uygulanabilecek yöntemler haricinde, tedavi etmek için öncellik ile doktora başvurulmalıdır. Ağrının altta yatan nedeni tespit edilmediği sürece sorun geçmeyecektir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için diş ağrısına ne iyi gelir? ve diş ağrısı kaç günde geçer? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Diş ağrısı nasıl geçer?

Hekim başvurusundan sonra, bir takım testler uygulanmaktadır. Diş ağrısının nedenini tespit etmek için, tıbbi geçmiş incelenir, diş muayene edilir ve test sonuçları değerlendirilmektedir. Bütün bunlardan sonra sorun tespit edilmektedir. Gerekli olan durumlarda dişe dolgu gerekebilmektedir. Bazı ilerlemiş durumlarda da, dişin çekilmesi dahi gerekli olabilmektedir. Bunların işe yaramadığı hasta kişilerde de, kanal tedavisi gibi tekniklere başvurulması gerekebilmektedir. Eğerki dişte ve diş etinde enfeksiyon başlamış ise, antibiyotik kullanımı gerekmektedir. Bütün bunlar hasta kişinin ve doktorun görüşüne göre karar verilmektedir. Hasta kişilerin bu aşamada dokturun tavsiyelerine kulak vermesi ve tedavi planını aksatmaması oldukça önem taşımaktadır.

Bazı durumlarda evde uygulanan karışımlar da durumu iyileştirmekten çok kötüleştirebilmektedir. Bu nedenle kullanılacak her türlü madde için öncelik ile bir doktora danışılmalıdır. Ağrıyı geçirmek için, uygulanması gereken yöntemler de, kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bireyde diş eti çekilmesi görülüyor ise, diş doktoru tarafından dentin hassasiyeti tedavisi uygulanması lazım. Eğerki açık kök yüzeyleri var ise dolgu yapılabilmektedir. Bazı durumlarda protez de gerekli olabilmektedir. Bu gibi durumlarda evde yapılan bazı yöntemler hassasiyete iyi gelebilmektedir. Yazımızın devamına giderek diş ağrısına ne iyi gelir, ile alakalı bilmeniz gereken bazı bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Diş Ağrısı Kaç Günde Geçer?

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Gargara ve tuzlu su,
Kekik,
Sarımsak,
Soğuk kompres,
Karanfil yağı.

Bir dişin içinde veya etrafında oluşan ve donuk bir ağrı hissi yaratan durumlara diş ağrısı denmektedir. Ağrı donuk olabileceği gibi keskin biçimde de meydana gelebilmektedir. Diş ağrısı farklı durumlarda kendini göstermektedir. Kimi ağrı aniden oluşurken, kimisi ise yeme ve içme esnasında hissedilebilmektedir. Ağrıya neyin iyi geleceğini araştırmadan önce, diş ağrısına neyin neden olduğunu bilmek lazım. Dişteki enfeksiyonlar çeşitli nedenler ile meydana gelebilmektedir. Diş çürümesi, diş eti rahatsızlıkları vede diş hassasiyeti genelde ağrıların nedenini oluşturur. Bazı durumlarda da ağrı farklı yerde olmasına rağmen çeneye doğru yayılım gösterebilmektedir. Bu tür diş ağrıları genellik ile doktor gözetimi altında tedavi edilmelidir. Yalnız bunun haricinde ağrıyı hafifletmek adına, evde de bazı yöntemler uygulanabilmektedir. Bu yöntemler sadece geçici çözüm sunmaktadır. Evde uygulanan yöntemler sorunu temelden çözemeyeceğinden, bir diş doktoruna muayene olmak daha iyi çözüm yoludur.

Diş Ağrısı Ne Zaman Geçer
Diş Ağrısı Ne Zaman Geçer

Su içine tuz katıldığında, doğal antiseptik haleine gelmektedir. Dişlerin arasında biriken yemek kalıntıları, bir süre sonra dişte ağrıya neden olmaktadır. Tuzlu su ile gargara yapıldığında bu kalıntılar azalmaktadır. Suyun içindeki tuz ayrıca, dişteki iltihabın azalmasına da yardımcı olmaktadır. Ağızda yaralar var ise, bu karışım onlara da iyi gelmektedir. Soğum kompres, ağrının oluştuğu bölgeye uygulanmalıdır. Yalnız bu sadece geçici çözümdür. Ağrılı bölge soğuk kompres ile uyuşturulur ve kan damarları daralmaktadır. Bu da ağrının hafiflemesine yardımcı olmaktadır. Soğuğun etkisi geçtikten sonra ağrı hissi devam edebilmektedir.

Sarımsak da, doğal antibiyotiklerdendir. Yeterli miktarda kullanıldığında, diş ağrısının hafiflemesine yardımcı olmaktadır. Bunu dişteki plak oluşumuna neden olan zararlı bakterileri ortadan kaldırmasıyla sağlamaktadır. Sarımsağın ayrıca ağrı kesici özelliği de bulunmaktadır. Sarımsak kullanılmadna önce ezilerek macun haline getirilmesi lazım. Daha sonra bu karışım ağrının oluştuğu bölgeye uygulanmalıdır. Sarımsak, isteğe bağlı olarak ağrıyan dişlerin arasında çiğnenerek de tüketilebilmektedir.

Evde Diş Ağrısını Geçirme Yöntemleri

Karanfil, içeriğinde öjenol barındırmaktadır. Öjenol, doğal antiseptiklerdendir. Karanfil yağı bu içeriği ile diş ağrılarını hafifletici etki göstermektedir. Tuzlu suda olduğu gibi, karanfil yağı da gargara ile uygulanabilmektedir. Bunu iltihabı baskılayarak yapmaktadır. Karanfil yağı ayrıca uyuşturucu etki de yapmaktadır. Bu etkileri ile karanfil yağı uzun yıllardan beri diş ağrısı için kullanılır. Ufak bir kaba bir damla karanfil yağı ilave etmek yeterlidir. Kafanfil yağı, bunun haricinde sarımsakta olduğu gibi ağrıyan bölgenin üzerine uygulanabilir. Yalnız yağ direkt dişin üzerine uygulamak yanlıştır. Karanfil yağını ufak bir pamuğun üzerine dökerek uygulayabilirsiniz. Bu yöntem günde bir kaç defa uygulanabilmektedir.

Karanfil ve sarımsak gibi kekik de antioksidan barındırmaktadır. Kekiğin içeriğinde güçlü antioksidanlar diş ağrısını hafifletici etki göstermektedir. Kekik yağı uygulanmadan önce su ile seyretilmelidir. Daha sonra bu karışım ağrının oluştuğu bölgeye uygulanabilmektedir.

Diş Ağrısı Nasıl Geçer, eğer ki sizin diş ağrısı nasıl geçer, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Diş ağrısı nasıl geçer, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da diş ağrısı nasıl geçer, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Yan Boşluk Ağrısı Nedeleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed