Göz Titremesi Belirtileri Nelerdir?

Göz Titremesi Belirtileri Nelerdir? Göz Titremesi Nasıl Geçer?, Göz titremesi nedenleri ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımızda derledik.

Göz Titremesi Belirtileri Nelerdir? Göz Titremesi Nasıl Geçer?

Göz Titremesi Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Göz Titremesi Belirtileri Nelerdir

Nistagmus, göz titremesi olarakta bilinmektedir. Göz ile beyin arasındaki yanlış iletişimden kaynaklanan, gözlerin kontrol edilemeyecek biçimde yukarıya, yana, aşağıya ya da dairesel şekilde ritmik olarak hareket etmesine göz titremesi denmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için göz titremesi nedenleri ve göz titremesi nasıl geçer? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Göz titremesi belirtileri nelerdir?

Tekrarlayan göz harketleri bireyin derinlik algısı, görme, denge ve koordinasyon ile ilgili sorunlar yaşamasına da neden olabilmektedir. Hem çocukları, hem de yetişkinleri etkileyen nistagmus, doğuştan gelen ya da sonradan görülen edinilmiş göz titremesi olarak ikiye ayrılmaktadır. Genellik ile herhangi bir tehlikeye arz etmeyen göz titremesi, felç, beyin tümörü, toksisite, kafa travması ve inflamatuar hastalıklar gibi özellik ile beyin yapısını etkileyen ciddi sağlık durumları ile bağlantılı olmaktadır. En büyük ve belirgin semptomu kontrol edilemeyen göz hareketleri olan göz titremesi, aynı zamanda bulanık görme ve denge problemlerine neden olabilmektedir. Uzman göz doktoru tarafından teşhis edilmesi gereken göz titremesi hastalığı, kontakt, gözlük, lensler, ilaçlar ve gerektiğinde amliyat gibi potansiyel tedavileri barındırmaktadır.

Göz titremesi hastalığı genellik ile iç kulak denge mekanizmalarını ya da beynin arka kısmını etkileyen hastalıklar sonucunda oluşmaktadır. Göz titremesi multipl skleroz gibi beyin hastalıklarından kaynaklanabileceği gibi doğuştan gelen bir sorun da olabilmektedir. Diğer yandan göz titremesi, inflamatuar hastalıklar ile birlikte genetik faktör sonucundan da yaşanabilmektedir. Yazımızın devamına giderek göz titremesi belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Göz Titremesi Nasıl Geçer?

Göz Titremesi Belirtileri

Bazı nedenler dışında altında herhangi bir neden yatmayan göz titremesi ise, idiyopatik göz titremesi olarak kabul edilmektedir. Ani ve hızlı bir biçimde oraya çıkan göz titremesi yaygın belirtileri arasında kontrol edilemeyen göz hareketleri, bulanık görme, denge sorunları, ışığa karşı hassasiyet ve vertigo hissi veren baş dönmesi bulunmaktadır.

Vertigo hissi veren baş dönmesi,
Karanlıkta görüş açısının çok az olması,
Işığa karşı hassasiyet,
Denge sorunları,
Bulanık görme,
Ani ve hızlı ortaya çıkan kontrolsüz göz hareketleri,
Hareketsiz cisimlerin hareket ediyor gibi görünmesi.

Göz Titremesi Nedenleri

Albinizm,
Alkol ya da uyuşturucu kullanımı,
Genetik,
İnflamatuar hastalıklar,
Göz ya da kafa travması,
İnme,
Meniere hastalığı,
Katarakt ya da şaşılık gibi göz hastalıkları,
MS gibi sinir sistemi rahatsızlıkları,
Beyin hastalıkları.

Göz Titremesi Kaç Günde iyileşir
Göz Titremesi Kaç Günde iyileşir

Göz titremesi teşhisinde, gözdeki kontrolsüz hareketlenmeler olan göz titremesi hastalığı, uzman göz doktoru tarafından göz hareketleri, göz yapısı ve belirtilerin incelenmesi sonucundan teşhis edilebilmektedir. Göz doktorunun yanı sıra, nöroloji ve kulak burun boğaz uzmanları da beyin ve iç kulak kaynaklı göz titremesi tanısı için inceleme yapabilirler. Göz, nöroloji ve kulak muayenesi dışında göz titremesi için faydalanılan görüntüleme testleri ise; Genetik testler, MR, CT taraması ve göz hareketi kayıtlarını içeren görüntüleme testleridir.

Göz titremesi tedavisinde, altta yatan nedene bağlı olacak biçimde, göz titremesi tedavisi gerçekleştirilmektedir. Genellik ile kontakt lensler, gözlük, ilaçlar ve ihtiyaç görüldüğü takdirde göz ameliyatları ile tedavi edlen göz titrmesi hastalığında ayrıca bir iç kulak rahatsızlığı var ise, görme kaybı ya da baş dönmesi gibi semptomların iyileştirilmesi için kulak burun boğaz hekimi tarafından tedavi belirlenmektedir. Bazı durumlarda da beyin ve vestibüler sisteminiz hasar tedavi eder ve göz titremesi zaman ile azalarak kaybolabilmektedir.

Göz Titremesi Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de göz titremesi belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Göz titremesi belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı göz titremesi belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Çuha Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2025 Kardesiz Blog Designed