Kestane Neye İyi Gelir?

Kestane Neye iyi Gelir? Kestanenin Faydaları Nelerdir? Kestane alerjisi nasıl olur? İle ilgili bilinmesi gereken bazı bilgileri sizlere yazımızda derledik.

Kestane Neye İyi Gelir? Kestanenin Faydaları Nelerdir?

Kestane Neye iyi Gelir
Sayfa İçeriği: Kestane Neye İyi Gelir, Kestanenin Faydaları Nelerdir, Kestanenin Faydaları Nelerdir, Kestane Alerjisi Nasıl Anlaşılır, Kestane Alerjisi Nedir, Kestane Zehirlenmesi Nedir, Kestane Alerjisinin Belirtileri Nelerdir, Kestane Alerjisi Nasıl Tedavi Edilir, Kestane Alerjisi Nasıl Olur, Kestane Hangi Hastalıklara İyi Gelir, Kestane Alerjisi Kimlerde Görülür, Kestane Zehirlenmesi Nasıl Yaşanır

Kestane neye iyi gelir ile ilgili bilinmesi gereken bazı faydalarını da yazımızın devamına giderek öğrenebilirsiniz. Sizde kestanenin faydaları nelerdir? Hakkın da tüm merak ettiklerinizi sayfamızdan yardım alarak ulaşabilirsiniz. Kestane alerjisi nasıl anlaşılır? ve kestane alerjisinin belirtileri nelerdir? Sorularının cevaplarına da yazımızın devamına giderek bulabilirsiniz. Peki kestane neye iyi gelir? Detayları ile yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Kestane ağacı, kayıngiller ailesine aittir. Ağacındaki meyvelerin tüketimi de antik yunan tarihine dayanmaktadır. Kestanenin dışı kalın kabukla kaplıdır. İçi bol etli olan kestane tamamı karbonhidrat kaynağıdır. Ülkemiz de en çok Ege bölgesinde yetişmektedir. Aydın ilinde aşırı yetiştirilmesine rağmen kestane şekeri imalatı Bursa’da yapılmaktadır. Kestane un haline getirilerek de kullanılmaktadır. Yağ oranı oldukça az olan kestane B2, B1 vede C vitaminlerini barındırmaktadır. Gönde dört tane yendiğinde vücudun ihtiyacı olan enerjinin %100’ünü karşılamaktadır. Kestanenin sindirimi de oldukça kolaydır ve yüksek miktarda lif içermektedir. Kestane kabukları kaynatılıp elde edilen su çay olarak tüketilmektedir. Bu çay ise mide asidini dengeler ve bağırsak florasını düzenler. Sizde yazımızın devamına giderek kestane ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

KESTANENİN FAYDALARI NELERDİR?

KESTANE ALERJİSİ NASIL ANLAŞILIR?

Kestanenin içeriğindeki bir protein maddesini bağışıklık sistemi kötü bakteri olarak algılamaktadır. Ona karşı korunma oluşturur iken vücutta bir takım ciddi komplikasyonlar ortaya çıkar. Bu duruma ise kestane alerjisi denmektedir. Arıların çiçek özlerinden meydana gelen kestane balı veya kestane şekeri olarak adlandırılanlar içinde aynısı geçerli durumdur. Kestaneye karşı alerjisi olduğunu bazı kişiler bilseler de, bazı kişilerde bu durumu bilmez. Özellik ile çocuklukta fark edilen bu durum sırasında tüketilen kestane sonucu meydana gelen duruma ise kestane zehirlenmesi denmektedir.

KESTANENİN FAYDALARI

Kestane kanı arttırıyor yalnız kan basıncını düşüren nadir gıdalardan biridir. Bu bakımdan damar ve kalp hastalıklarının oluşumunu önlemektedir. Aynı zaman da damarların sertleşmesinin de önüne geçerek tıkanıklık gibi durumların riskini düşürmektedir.

İnsan kemik sağlığının en temeli magnezyum maddesidir. Magnezyum vücut içine alındığında demir emilimi gerçekleştirmek için kullanıldığında vücut bu madde açısından eksiklik yaşamaktadır. Yalnız kestanede ki yüksek magnezyum hem demir emilimini gerçekleştirir, hemde magnezyumu sağlamaktadır.

Kestane yüksek oranda C vitamini içermektedir. Antioksidan bakımından oldukça güçlüdür. Bu özelliği ile bağışıklığı serbest radikalli hücrelerden arındırmaktadır. Beyaz kan hücrelerinin üretimine yardımcı olur. Kanın çoğalmasını da sağlamaktadır. Ayrıca kan vede bağışıklığa bağlı oluşan hastalıkları da önlemektedir.

B vitamini kompleksi beyinin işlevini arttırmada etkili rolü vardır. Kestane ise B vitamini bakımından zengin besin olduğu için hem beyin, hemde sinir hücrelerini yenilemektedir. Özellik ile uzman hekimler günde dört adet kestanenin hafızayı güçlendirdiği ileri yaşlarda görülme ihtimali olan unutkanlığı da önlediğini belirtmektedir.

Kestane diyabet lifi içermektedir. Düşük şekerli gıdalar grubuna giren kestane, şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği besinler arasındadır. Kandaki şeker oranını da düzenleyen kestane lif bakımından oldukça zengindir. Bu yüzden sadece şeker hastalarına değil, kilo vermek isteyen insanlar içinde ideal besindir.

KESTANE ALERJİSİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

KESTANE ALERJİSİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Tüm alerjiler kan vede deri prick testleriyle anlaşılmaktadır. Öncelik ile neye alerjiniz olup olmadığını öğrenmek için bir hastanede bu testleri yaptırmalısınız. Lateks alerjisi sıkık ile muz, avokado, kestane, havuç, elma, patates, kavun vede domates gibi gıdalardan kaynaklı ortaya çıkmaktadır. Kestane alerjisinin ise belli tedavisi bulunmaktadır. Kestane alerjisinin belirtilerinden en yaygın olan ne ise uzman doktor ona göre ilaç tedavisi uygulamaktadır.

KESTANE ALERJİSİ BELİRTİLERİ

Solunumda sıkıntılar çekme.
Boğazların kızarmasına bağlı olarak gelişen hırıltı vede öksürme.
Dil vede ağız kenarında karıncalanmalar.
Ciltte gelişen hasarlara bağlı olarak kaşıntı, kızarıklık vede dökülme.
Kan basıncı aniden değiştiğinden aşırı terleme vede soğumanın yaşanması.
Gözlerde yaşarma, yanma vede kızarma hissi.
Burun bezlerinin şişmesiyle oluşan hapşırma vede burun tıkanıklığı.
Karın ağrısı ile gelişen kusma hissi vede mide bulantısı gibi belirtiler görünmektedir. İleri boyutlu belirtisi ise kişi nefes almakta zorlandığından bilinç kaybı yaşaması görülebilir.

Kestane Neye İyi Gelir, yazımız da hazırladığımız kestanenin faydaları ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Sizin de eğer ki kestane neye iyi gelir, yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Kestane neye iyi gelir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla da paylaşarak arkadaşlarınızı da sayfamızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Diş Apsesi Nasıl Geçer?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed