Omuz Kireçlenmesi Nasıl Anlaşılır?

Omuz Kireçlenmesi Nasıl Anlaşılır? Omuz Kireçlenmesi Nedenleri, Omuz kireçlenmesine ne iyi gelir? Hakkında merak ettiğiniz, bazı bilgileri derledik.

Omuz Kireçlenmesi Nasıl Anlaşılır? Omuz Kireçlenmesi Nedenleri

Omuz Kireçlenmesi Nasıl Anlaşılır
Sayfa İçeriği: Omuz Kireçlenmesi Nasıl Anlaşılır

Kireçlenme, eklem kıkırdağının yaşlanması ile açığa çıkan ve tıp dilinde artroz denilen hastalıktır. Kireçlenme eklem kısırdağının, herhangi bir neden ile yok olması, yıpranması sonucu açığa çıkmaktadır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için omuz kireçlenmesi nasıl geçer? ve omuz kireçlenmesi nedenleri nelerdir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz. Peki Omuz kireçlenmesi nasıl anlaşılır?

Artorz omuzda görülür ise, bu omuz kireçlenmesi olarak tanımlanır. Omuz çok sık eklem kireçlenmesinin yanı sıra artrozunun görüldüğü eklem değildir. Omuz kireçlenmesinin en sık nedeni, omuz eklemini ilgilendiren kırıklar vede çıkıklardır. Omuz rotator kuf denilen kas grubunun kronik hastalığı sonucu omuz ekleminin çalışmaması da kireçlenmeye neden olmaktadır. Hemipleji gibi iskemik beyin atağı sonucu açığa çıkan hastalıklarda, omuzun kullanılmaması, kasların yeterli çalışamaması nedeni ile omuz kireçlenmesi gelişmektedir.

Omuz eklemi kolay kırılabilen vede çıkabilen eklemdir. Yaşlanma ile birlikte, omuzu hareket ettiren döndürücü kas grubunun ortak yapışma yerlerinin yırtılması ile ortaya çıkan rotator kuf sendromu, rotator kuf yetmezliği ve rotator kuf artropatisi durumları da omuzda kireçlenmeye neden olmaktadır. Romatizmal hastalıklar vede nörolojik nedenler ile eklemin çalışmamasına neden olan felçler omuzda kireçlenme yapabilmektedir. Yazımızın devamına giderek omuz kireçlenmesi nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Omuz Kireçlenmesine Ne İyi Gelir?

Omuz Kireçlenmesi Nedenleri

Enfeksiyon,
Yaralanma,
Bazı tümörler,
Doğumsal omuz eklemi sorunları,
Sinir sistemine bağlı hastalıklar,
Kemik kanlanma bozuklukları,
Bazı ameliyatlar,
Döndürücü manşetin ileri seviye uzun süreli yırtıkları,
Eklem zarı hastalıkları.

Omuz Kireçlenmesi Geçer mi
Omuz Kireçlenmesi Geçer mi

Omuz kireçlenmesinde hasta kişiler, ağrı vede hareket kısıtlılığı ile gelişmektedir. Genellik ile yüzlerini yıkayamama, abdest alamama, bir şeyi yerden alma, kaldırma ve taşımada zorlanma, kadınlarda çoğunlukla sutyenlerini çözememe ya da çamaşırlarını giyip çıkaramama gibi şikayetler olmaktadır. Omuzun temel görevi eli ağza götürmektir. Omuz kireçlenmesinde hasta kişiler, bu hareketleri yapmakta güçlük çektiklerini belirtmektedir. Hasta kişiler yemek yemek gibi basit bir işi bile yapamaz hale gelebilmektedir. Omuz kireçlenmesinde ciddi kemik ağrısı gibi ağrı hissedilmektedir. Ağrılarda gece artış görülmektedir.

Omuz kireçlenmesi basit radyolojik gözlem ile hemen anlaşılmaktadır. Omuz kireçlenmesi erken evrede fark edildi ise, omuz çevresi kaslarını kuvvetlendirmeyi hedefleyen ev egzersizleri ya da fizik tedavi hasta kişiyi rahatlatabilmektedir. Hafif düzeyde ilaç tedavisi de ilave edilebilir. Buna rağmen iyilik sağlanamadı ise, radyolojik olarak eklem kireçlenmesinin derecesine bakılmaktadır. Kireçlenme düzeyi ilerledi ise, protez uygulanabilmektedir. Omuz kireçlenmesinde eklemin iki yüzü de bozulduğundan, protez kullanılmaktadır. Saf bir omuz eklemi kireçlenmesinde rotator kuf denilen mekanizma sağlamsa klasik bir total omuz protezi konmaktadır. Yalnız rotator kuf bozuk ise, o zaman reverse denilen ters omuz protezi tercih edilmektedir.

Omuz Kireçlenmesi Nasıl Anlaşılır, eğer ki sizin omuz kireçlenmesi nasıl anlaşılır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Omuz kireçlenmesi nasıl anlaşılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da omuz kireçlenmesi nasıl anlaşılır, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Zollinger Ellison Sendromu Nedenleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2025 Kardesiz Blog Designed