Progesteron Yüksekliği Belirtileri Nelerdir?

Progesteron Yüksekliği Belirtileri Nelerdir? Progesteron Hormonu Nedir?, Progesteron düşüklüğü belirtileri ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler.

Progesteron Yüksekliği Belirtileri Nelerdir? Progesteron Hormonu Nedir?

Progesteron Yüksekliği Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Progesteron Yüksekliği Belirtileri Nelerdir

Yumurtalıklarda, plasentada, hamilelik esnasında vede adrenal bezlerde üretilen progesteronun, temel işlevi rahimin gebelik için hazırlanmasını sağlamak vede hamilelik sürecini destekmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için hazırlamış olduğumuz progesteron düşüklüğü belirtileri nelerdir? ve progesteron değeri kaç olmalı? İle ilgili sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Progesteron düşüklüğü belirtileri nelerdir?

Progesteron hormonunun başlıca görevleri arasında rahim zarının kalınlaşmasını teşvik etmek, gebeliğin korunmasına yardımcı olmak vede menstrüasyon döngüsünü düzenlemek vardır. Progesteron seviyesi, kadının yaşına, menopoz durumuna vede menstrüasyon döngüsünün hangi aşamasında olduğunu göre farklılık göstermektedir. Normal değerler genellik ile; Yumurtlama öncesi 0.89 , Yumurtalama 12 , Yumurtalama sonrası 1.8 – 24. Progesteron seviyesi, kan testi yolu ile ölçülür. Bu test genellik ile kadının menstrüasyon döngüsünün belirli günlerinde yapılmaktadır. Çünkü progesteron seviyesi döngü boyunca farklılık göstermektedir. Progesteron seviyesinin anormal derecede yüksek olması, bazı sağlık problemlerine işaret etmektedir.

Bu durum regl düzensizlikleri, yoğun adet kanamaları vede yoğun duygu değişimlerinde görülebilmektedir. Bazen de over kistleri ya da adrenal bozukluklar gibi durumlar ile ilişkilendirilmektedir. Progesteron seviyesi normalden yüksekse vede bu belirtilerinden herhangi birini yaşıyor iseniz, hormonal dengesizlik olasılığına karşı sağlık uzmanına başvurmanız oldukça önemlidir. Hekiminiz, gerekli testleir yaparak durumun nedneini belirleyebilir vede uygun tedavi yöntemini önerebilmektedir. Yazımızın devamına giderek progesteron yüksekliği belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntıı olarak ulaşabilirsiniz.

Progesteron Düşüklüğü Belirtileri Nelerdir?

Progesteron Yüksekliği Belirtileri

Progesteron yüksekliğinin belirtileri arasında genellik ile ruh hali değişikleri, baş ağrıları, anormal adet döngüleri vede libido düşüklüğü görülebilmektedir. Progesteron yüksekliği, vücuttaki progesteron hormonu seviyesinin anormal derecede arması durumudur. Bu durum, çeşitli belirtiler ile kendini gösterebilmektedir. Progesteron yükseliği genellik ile hormonal dengesizlikler bazı sağlık durumları ya da tedaviler nedeni ile meydana gelebilmektedir.

Progesteron Yükseliğinin Bazı Yaygın Belirtileri

Mide bulantısı,
Göğüslerde hassasiyet,
Vücuttaki şişkinlik,
Adet düzensizlikleri,
Yorgunluk,
Baş ağrıları,
Ruh hali değişikleri.

Yüksek progesteron seviyeleri, sindirim sisteminin yavaşlamasına neden olabilmektedir. Bu durum ise mide bulantısı vede sindirim sorunlarına yol açabilmektedir. Bazı kadınlar, progesteron yükseldiğinde göğüslerinde hassasiyet vede ağrı hissedebilmektedir. Progesteron seviyesinin yüksek olması, vücutta su tutulumunu artırabilir vede bu da şişkinlik vede kilo alımına neden olabilmektedir. Yüksek progesteron, adet döngülerinde düzensizliklere ya da beklenmeyen değişikliklere neden olabilmektedir. Progesteron doğal olarak vücudu rahatlatıcı etkiye sahip olduğundan, hormon seviyelerindeki artış aşırı yorgunluk vede halsizlik hissine yol açabilmektedir. Yüksek progesteron seviyeleri, migren başlangıcı dahil olmak üzere baş ağrılarını tetikyebilmektedir. Ani duygusal dalgalanmalar, depresyon hissi ya da aşırı duygusallık gibi ruh hali değişikleri yaşanaiblmektedir.

Progesteron Düşüklüğü Belirtileri

Progesteron düşüklüğü, vücudun yeterli progesteron üretmediği durumlarda meydana gelir ve çeşitli sağlık problemlerine yol açabilmektedir. Özellikle infertilite vede düşük riskini artırabilmektedir. Progesteron düşüklüğü vücuttaki progesteron hormonu seviyesinin beklenenden daha az olması durumudur. Çeşitli belirtiler ile kendini belli eder. Progesteron düşüklüğü genellik ile üreme sağlığı problemleri ile ilişkilendirilir ve özellik ile kadınlar için çeşitli sağlık problemlerine yol açabilmektedir.

Progesteron Düşüklüğünün Bazı Yaygın Belirtileri

Kuru cilt,
Saç dökülmesi,
Libido kaybı,
Baş ağrıları,
Depresyon ve ani duygu değişimleri,
Baş dönmesi ve halsizlik,
Ağrılı adet dönenmleri,
Düzensiz adet döngüleri.

Progesteron Yan Etkileri Nelerdir?

Hormonal dengesizlikler, cilt sağlığını da etkileyebilmektedir. Düşük progesteron seviyeleri, ciltte kuruluğa vede hassasiyete yol açabilmektedir. Progesteron, saç foliküllerinin sağlığı için önemldir. Bu neden ile düşük seviyeler saç dökülmesine neden olabilmektedir. Propgesteron seviyelerinin düşük olması cinsel istekte azalmaya yol açabilmektedir. Hormonal dengesizlikler, özellikle progesteron düşüklüğü, baş ağrılarını tetikleyebilmektedir. Progesteronun ruh halini düzenlemede önemli rolü bulunmaktadır. Bu nedenle düşük seviyeler ruh halinde dalgalanmalara vede depresyon belirtilerine neden olabilmektedir. Hormonal dengesizlikler genel yorgunluk, baş dönmesi ve enerji eksikliği gibi semptomlara yol açabilmektedir. Progesteron adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı oladığundan, bu hormonun düşük seviyeleri düzensiz ya da kaçırılmış dönemlere neden olabilmektedir.

Hekim takviyesi ile progesteron takviyeleri alınabilmektedir. Bu takviyeler oral haplar, enjeksiyonlar ya da cilt üzerinden uygulanan kremler şeklinde olabilmektedir. Progesteron takviyeleri, özellikle hormon dengesizliklerini tedavi etmek için kullanıldığında faydalı olabilmektedir. Yalnız bazı yan etkilere de neden olabilmektedir. Progesteron tedavisinin olası yan etkileri, kişiden kişiye değişebilir vede genellikle doza bağlıdır.

Progesteron Takviyesinin Bilinen Bazı Yan Etkileri

Kardiyovasküler sorunlar,
Şişkinlik ve su tutma,
Vajinal kanama ya da lekelenme,
Göğüslerde hassasiyet ve ağrı,
Ciltte değişikler,
Mide bulantısı ve sindirim sorunları,
Yorgunluk ve uykusuzluk,
Ruh hali değişiklikleri,
Baş ağrısı ve migren.

Progesteron Doğal Yollarla Nasıl Alınır
Progesteron Doğal Yollarla Nasıl Alınır

Naidren de olsa, progesteron takviyeleri bazı kardiyovasküler sorunlara neden olabilmektedir. Özellikle var olan kalp hastalıkları bulunan bireylerde risk artabilmektedir. Progesteron, vücutta su vede tuz tutulumunu teşvik edebilmektedir. Bu da şişkinlik vede hızlı kilo artışına neden olabilmektedir. Vajinal kanama ya da anormal lekelenme, özellikle menopoz sonrası kadınlarda progesteron takviyesi kullanımı esnasında görülebilmektedir. Progesteron, göğüs dokusunu etkileyebilir vede bu da göğüslerde hassasiyet vede ağrıya yol açabilmektedir. Akne, yağlı cilt ya da ciltte döküntüler gibi cilt problemleri progesteron takviyesinin yan etkileri arasındadır. Progesteron bazı bireylerde mide bulantısı, kusma vede genel sindirim rahatsızlıklaırna yol açabilmektedir.

Progesteron Nereden Salgılanır?

Progesteron, genel olarak vücudu yatıştırıcı etkiye sahiptir. Bu durum aşırı yorgunluk hissi vede bazı durumlarda uykusuzluk sorunlarına neden olabilmektedir. Ruh halini etkileyebilir, kullanımı esnasında huzursuzluk, depresyon ya da ani duygusal değişiklikler yaşanabilmektedir. Progesteron, başlıca olarak kadınlarda yumurtalıklar vede gebelik esnasında plasenta tarafından, erkeklerde vede kadınlarda da adrenal bezler tarafından salgılanmaktadır. Progesteron takviyesi alan bazı bireyler, baş ağrısı vede migren şikayetlerinde artış yaşayabilmektedir. Progesteron takviyesi kullanmaya başlamadan önce olası yan etkileri anlamak vede bu tedavinin sizin için uygun olup olmadığını öğrenmek ve değerlendirmek adına bir sağlık uzmanına danışmalısınız. Eğerki yan etkiler yaşarsanız bu durumu hekiminiz ile paylaşmalı ve gerekir ise tedavi planınızda değişiklik yapılmalıdır.

Progesteron Yüksekliği Belirtileri Nelerdir, eğer ki sizin de progesteron yüksekliği belirtileri nelerdir yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Progesteron yüksekliği belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı progesteron yüksekliği belirtileri nelerdir hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Diş Sıkma Nedenleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed