Elde Uyuşma Nedenleri Nelerdir? Elde Uyuşma İyileşir Mi?, Elde uyuşma nasıl tedavi edilir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri derledik.
Elde Uyuşma Nedenleri Nelerdir? Elde Uyuşma İyileşir Mi?
Koldaki ve bilekteiki sinirlerden birinin ya da bu sinir dalının hasar görmesi, tahriş olması veya sıkışmasından dolayı elde uyuşma yaşamabilmektedir. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız hazırlamış olduğumuz elde uyuşma nasıl tedavi edilir? ve elde uyuşma iyileşir mi? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Elde uyuşma nedenleri nelerdir?
Bir ya da iki elde uyuşma, eldeki ya da parmaklardaki his kaybını tanımlamaktadır. Çoğu zaman, ellerde uyuşma, karıncalanma gibi diğer değişiklikler ile birlikte hissedilebilmektedir. Kolda, elde ya da parmaklarda güçsüz ya da zayıf hissedilebilmektedir. Uyuşma bir elde tek bir sinir boyunca olabileceği gibi, iki elde de simetrik olarak oluşabilmektedir.
Diyabet gibi periferik sinirleri etkileyen hastalıklar da, el uyuşmasına neden olabilmektedir. Yalnız diyabette benzer semptomlar genellik ilk önce ayaklarınızda ortaya çıkmaktadır. Nadiren görülen uyuşma, beyindeki ya da omurilikteki sorunlardan kaynaklanabilmektedir. Yalnız bu gibi durumlarda kol, el zayıflığı ya da fonksiyon kaybı da oluşabilmektedir. Tek başına uyuşma, genellik ile felç ya da tümör gibi potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bozukluklar ile ilişkili olmamaktadır. Hekiminiz, uyuşmanın nedenini teşhis etmek adına, belirtiler hakkında ayrıntılı bilgiye ihtiyaç duymaktadır. Uygun tedaviye başlamadan önce, nedeni doğrulamak için çeşitli testler gerekebilmektedir. Yazımızın devamına giderek elde uyuşma nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Elde Uyuşma İyileşir Mi?
Elde Uyuşma Nedenleri
– Frengi,
– Lyme hastalığı,
– Sjögren sendromu,
– Raynaud hastalığı,
– Multipl skleroz,
– Şeker hastalığı,
– Amiloidoz,
– Aşırı alkol kullanımı,
– Donma,
– Kübital tünel sendromu,
– Karpal tünel sendromu,
– Brakiyal pleksus yaralanması,
– Felç,
– Omurilik yaralanmasıi,
– Periferik nöropati,
– Sinir sisteminin paraneoplastik sendromları,
– Guillain-barre sendromu,
– Servikal spondiloz.
Elde uyuşmanın nedenini belirlemek oldukça önemlidir. Uyuşma devam ederse ya da vücutta diğer bölgelerine yayılır ise, değerlendirme için hekime danışılmalıdır. Eldeki uyuşmanın tedavisi, uyuşmanın altında yatan nedene bağlı yapılmaktadır. Aniden başlayan uyuşmaya özellik ile güçsüzlük ya da felç, kafa karışıklığı, konuşma güçlüğü, baş dönmesi veya ani, şiddetli baş ağrısı elik ediyor ise vakit kaybetmeden 112 acil servisi arayıp, acil tıbbi yardım almalısınız.
Yavaş yavaş başlayan ya da zaman ile kötüleşen uyuşma durumunda hastaneden randevu alınız. Vücudun diğer bölgelerine yayılan uyuşma ve vücudun her iki tarafını da etkileyen uyuşma durumlarında hastaneden randevu alınız. Belirli görev ya da faaliyetler, özellik ile tekrarlayan hareketler sonrası uyuşma ve parmak gibi elin yalnızca bir kısmını etkileyen uyuşmalarda da vakit kaybetmeden hastaneden randevu alınız.
Elde Uyuşma Nedenleri Nelerdir, eğer ki sizin de elde uyuşma nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Elde uyuşma nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı elde uyuşma nedenleri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Sol Göz Ağrısı Nedenleri Nelerdir?