Myastenia Gravis Belirtileri Nelerdir? Myastenia Gravis İyileşir Mi? Myastenia gravis neden olur? Hakkında merak edilen bazı bilgileri yazımızda derledik.
Myastenia Gravis Belirtileri Nelerdir? Myastenia Gravis İyileşir Mi?
Mayastenia gravis, iskelet kaslarında çeşitli seviyelerde zayıflamalara neden olur. Bu hastalık kronik vede otoimmün bir sinir kas hastalığıdır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için myastenia gravis neden olur? ve myastenia gravis iyileşir mi? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Myastenia gravis belirtileri nelerdir?
Myastenia gravis sinir uyarılarını bilinçli bir biçimde kontrol ettiğiniz kaslara iletilmesindeki bir bozukluktan kaynaklanmaktadır. Bu hastalık doğuştan gelen veya bulaşan bir hastalık değildir. Antikorlar, vücudun yabancı maddelere karşı savaşma görevini üstllenen savunma tanecikleridir. Sinirsel uyarının iletilmesini yerine getiren, asetilkolinin algılayıcısını hasara uğratmaktadır. Bu reseptörlerin yok edilmesi, sinirler vede kaslar arasındaki işleyişi engelleyerek, kaslarda kuvvetsizlik kaybına yol açmaktadır. Yazımızın devamına giderek myastenia gravis belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Myastenia Gravis Neden Olur?
Myastenia Gravis Belirtileri
– Kol, bacak, boyun vede ekstremitelerinde zayıflık,
– Konuşmada bozukluk,
– Nefes darlığı,
– Yüz ifadesinde değişiklik,
– Yürümede zorlanmak,
– Bulanık veya çift görmek,
– Bir veya her iki göz kapağında düşüklük,
– Yutmada güçlük,
– Göz kaslarında zayıflık.
Myastenia Gravis Hastalığında En Çok Etkilenenler
– Boyun, bacak hareketleri vede nefes alan kaslar,
– Çiğneme yutma,
– Konuşma,
– Yüzdeki ifadeler,
– Gözler vede göz kapakları.
Bu hastalığın belirtileri kişide aniden başlayabilir. Çoğu zaman dinlenerek iyileşme gösterdiğinden, duyulan kas güçsüzlüğü, gün içinde artış gösterip azalabilir. Myestenia gravis, semptomlarının zaman içinde ilerlemeye eğilimli olduğunu, hastalık başlangıcı itibari ile yaklaşık bir kaç yıl içinde daha ağız evrelere ulaşabileceğini unutmamalısınız. Kontrolünüzde olan kaslardan bazılarına olan etkisi, diğer kaslarınıza kıyasla daha fazla etki etmektedir. Bu hastalığın tedavisi, mevcut kas zayıflığının şiddetine, hangi kas gruplarını etkieldiğine, yaşa vede hasta kişinin genel sağlık durumuna göre farklılık gösterebilmektedir.
Myastenia Gravis Tedavi Yöntemleri
– Timektomi,
– Plazmaferez,
– İmmünsüpresif ilaçlar,
– Antikolinesteraz ilaçlar.
Antikolinesteraz ilaçlar, sinir uyarılarını, kaslara iletmekten görevli olan, asetilkolinin parçalanmasını engelleyen ilaçlardır. İmmünsüpresif ilaçlar, bağışıklık sisteminin aşırı çalışması sonucunda kendine ait, mekanizmalara saldırması ile geliştiğinden bağışıklık sistemine bu ilaçlar ile baskı uygulanabilmektedir. Plazmaferez, hastalığa yol açan bağışıklık sistemi parçalarının, kan dolaşımından temizlenmesi durumudur. Timektomi, hastalığın belirtilerinin azaltılması, ortadan kaldırılması vede bağışıklık sistemine dengenin sağlanması için, timus bezinin ameliyat ile alınması işlemidir. Bu hastalık her ırk vede her yaşta ortaya çıkabilmektedir. Yalnız kadınlarda 3.dekadda, erkeklerde de 6. ve 7. dekadlarda sıklık artmaktadır.
Myastenia Gravis Belirtileri Nelerdir, bu hastalık vücuttaki bağışıklık sisteminin bozulmasına bağlı meydana gelen vede belirli kaslarda zayıflamaya yol açan bir hastalıktır. Göz kapağı vede göz çevresindeki kaslar, çene kasları, kol veya bacak kasları, nefes almaya yardımcı olan kaslar bu hastalıktan etkilenebilmektedir. Eğer ki sizin myastenia gravis belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Myastenia gravis belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da myastenia gravis belirtileri nelerdir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Uyku Bozukluğu Neden Olur?